Kultura
176 prikaza

Litar literature – savršen dar za predstojeće blagdane

1/4
Sa(n)jam knjige
Bogatstvo riječi i čarolija okusa tek su neki od sastojaka koje Litar Literature nudi

Svijet literature i svijet vina prožimat će se kroz Sagu o vinu u programskom i prodajnom dijelu Histrokozmosa, novog „sajma u sajmu“ 29. Sa(n)jam knjige u Istri. Ovi će se svjetovi najbliskije spajati u jedinstvenim poklon - paketima nazvanim Litar literature. Posebno dizajniran, ovaj limited edition dar, savršen za predstojeće blagdane, sadržava vino vinara Vinistre i knjigu, pomno odabranu sa sajamskih polica. Bogatstvo riječi i čarolija okusa tek su neki od sastojaka koje Litar Literature nudi. Izbor je Vaš!

 | Author: Sa(n)jam knjige Sa(n)jam knjige

Programski dio Histrokozmosa, posvećen jedinstvenom eno-gastronomskom stručnjaku i publicistu Franku Lukežu događat će se svaki dan u podne i kvarat u Kavani Mozart Doma hrvatskih branitelja od 25. studenog do 3. prosinca, a veliki finale je 3. prosinca u 19 sati na velikoj pozornici Crvenog salona. U programima Histrokozmosa, čije je autoironijsko ime oblikovao dizajner Mauricio Ferlin i osmislio fantastičan plakat sudjelovat će mikrokozmosi Istre –Tamara Obrovac, Dario Marušić. Edi Maružin i Korado Korlević, a moderatorica je Roberta Razzi. S njima su i autori Sajma - Boris Dežulović, Vlaho Bogišić, Ivica Ivanišević, Dragutin Lučić Luce, Andrej Nikolaidis, Živko Skračić i Sinan Gudžević. Oni će zajedno s vinarima Vinistre i sommelierima Hrvatskog sommelier kluba Sagu o vinu tvoriti kroz literaturu, filozofiju, antropologiju i enologiju.

 | Author: Sa(n)jam knjige Sa(n)jam knjige

U prodajnom dijelu vinari Vinistre i izdavači izlagat će zajedno, na velikoj pozornici koncertne dvorane DHB-a. Izlagački dio zamišljen je kao susret vinoteke istarskih vinara Vinistre i starinske biblioteke knjiga s područja Histrice, enologije i gastronomije, a tu će biti i osebujni antikvarijat Tereze Pulja, legendarne pulske knjižarke i suosnivačice Sajma knjige u Istri. Prodajni dio Histrokozmosa bit će obogaćen prisustvom glazbenika, stručnjaka za vino, sommeliera Hrvatskog sommelier kluba te neformalnim degustacijama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.