Kultura
223 prikaza

Muse još jednom dokazali svoj status gospodara live zabave

Muse u Beču
Lana Jelić
Muse su u ponedjeljak u Beču održali koncertu u sklopu europske Drones turneje

Jedan od bendova koji ima najbolje nastupe uživo u ponedjeljak je održao koncert u Beču u punoj Stadthalle dvorani. Oko 30.000 fanova okupilo se kako bi vidjeli Muse na njihovoj europskoj Drones turneji kojom promoviraju svoj istoimeni album objavljen prošle godine.

Rotirajuća pozornica, leteće kugle, energetičan bend, sjajan light show i animacije s porukama pobrinuli su se za fantastičan doživljaj, a Muse su u 2 sata, koliko je koncert trajao, još jednom pokazali zašto su jedan od najboljih bendova današnjice te zašto ih svatko barem jednom u života treba vidjeti uživo. 

Muse u Beču | Author: Lana Jelić Lana Jelić

Koncert su otvorili pjesmom Psycho s novog albuma, a uslijedila je Reapers. Našlo se tu još pjesama s posljednjeg albuma, no publika je uživala i u starim hitovima poput Starlight, Plug In Baby i Uprising, a fanove je posebno oduševila pjesma Madness, jedan od najvećih hitova koji ne izvode na svakom koncertu. Koncert su gradili od prve do zadnje pjesme da bi ga zatvorili glasno uz stari hit Knights of Cydonia uz čije ritmove nitko nije mogao ostati ravnodušan. 

Matt Bellamy je još jednom pokazao zašto je jedan od najjačih vokala današnjice, a savršeno odsvirani rifovi bacili su publiku u ekstazu. Tijekom koncerta, pojavljivale su se animacije posvećene temama poput umjetne inteligencije, rata, revolucije, teme koje ovaj bend shvaća ozbiljno. Tako smo mogli čuti poznati govor Johna F. Kennedyja, vidjeti isječke iz rata, a zatim i moderne revolucionare, Anonymouse, s maskom koja prikazuje povijesnog borca Guya Fawkesa.

Muse u Beču | Author: Lana Jelić Lana Jelić

Muse će tijekom ljeta održati još nekoliko koncerata u Europi, a ako imate priliku, svakako ih pogledajte.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.