Kultura
696 prikaza

Nova knjiga Branka Lazarevića: Od Kosova do Šibenika tražio mrtvog oca

Branko Lazarević
1/7
Davor Puklavec (PIXSELL)
Knjiga je nastala nakon višegodišnjeg istraživanja autora Branka Lazarevića na relaciji Zagreb-Mitrovica-Šibenik- Istanbul i ukupno prijeđenih 14 586 kilometara

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u organizaciji Društva albanskih umjetnika Hrvatske i Pučkog otvorenog učilišta Slunj, predstavljena je knjiga Branka Lazarevića "Dječakova potraga za mrtvim ocem". 

Predstavljanje knjige Branka Lazarevića "Dječakova potraga za mrtvim ocem" | Author: Davor Puklavec (PIXSELL) Davor Puklavec (PIXSELL)

O knjizi su govorili Nada Nakić Veseli (Knjižnica Bogdana Ogrizovića), Ljiljana Koci (DEA), autor Branko Lazarević, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković te urednik izdanja i predstavnik nakladnika Nikola Živčić, a dijelove knjige čitao je pjesnik Enes Kišević. 

Knjiga je nastala nakon višegodišnjeg istraživanja autora Branka Lazarevića na relaciji Zagreb-Mitrovica-Šibenik- Istanbul i ukupno prijeđenih 14 586 kilometara. Razlog je bio prikupljanje podataka o svemu što se događalo u životima sina i oca od 1991.godine, kada je tada desetogodišnji dječak Fidan Ademi čuo da mu je otac Fejzulla poginuo kao hrvatski vojnik na šibenskom ratištu. 

Dječak kojeg je majka napustila nekoliko godina prije nije mogao prihvatiti život bez oca, pa se pješice iz sela u okolici Mitrovice uputio tražiti mrtvog oca u njemu tada posve nepoznatu Hrvatsku. Snalazeći se kojekako, dva put je uspio doći do Peći, otkud su ga vraćali a treći put je uspio pobjeći, ali je umjesto u Hrvatsku – dospio u Istanbul, gdje je živio kao beskućnik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.