Kultura
711 prikaza

Ove tri stvari zabranjene su u svim Disneyjevim filmovima

Pinocchio
Wikipedia
Slavni redatelj otkrio je tri stvari koje su apsolutno zabranjene u svim Disneyjevim filmovima

Unatoč svojoj reputaciji kraljeva dječje zabave, Disney je u prošlosti proizveo sadržaje o kojima se i danas debatira. 

Neki će reći da Bambi ili Kralj lavova nisu prikladan sadržaj za djecu jer priča uključuje pogibelj roditelja, no David Lowery, redatelj filma Pete i zmaj, kaže kako ovaj kompanija traži od svojih umjetnika da potpišu ugovor u kojem su navedene tri apsolutne zabrane.

Prema njegovim riječima, u Disneyjevim filmovima nikada nećete vidjeti "odsijecanje glave, pušenje ili smrt nabijanjem na oštar predmet".

"Kada potpišete ugovor s Disneyjem, ovo su tri stvari koje ne smijete uključiti u film. U ugovoru su točno napisane i morate se toga pridržavati", kaže Lowery. 

Iako sada zabranjene, ove stvari smo nekada mogli vidjeti u Disneyjevim filmovima. U Pinnochiju (1940.), na primjer, pojavljuje se dječak koji puši cigaru. No, vremena se mijenjaju, a Disney je morao prilagoditi svoja pravila. 

Smrt izazvana nabijanjem na oštar predmet zabranjena je u Disneyjevim filmovima još 1989. godine nakon burnih reakcija na smrt Ursule u Maloj sireni.

Također, prošle godine obećali su da će iskorijeniti pušenje iz svih svojih filmova. Ono će biti dopušteno jedino ako se u filmu pojavljuje povijesna osoba kojoj je pušenje jedno od poznatijih karakteristika. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tiranosaurus
    Tiranosaurus 17:35 19.Kolovoz 2016.

    Disney je kriv i za podjelu boje..za dječake plavo..za djevojčice ružičasto..do tada je to bilo potpuno nebitno