Kultura
82 prikaza

Projekt Growing Together dobitnik nagrade SozialMarie

Fraktura
Projekt Growing Together, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, jedan je od dobitnika nagrade SozialMarie za društvenu inovaciju

Projekt Growing Together, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, jedan je od dobitnika nagrade SozialMarie za društvenu inovaciju! Growing Together nalazi se među petnaest nagrađenih projekata, a na web-stranici nagrade navode kako "demonstrira da se krize ne moraju prevladati same, gradi jake zajednice, te adresira zajedničke probleme društva: ravnopravnost, zaštitu ljudskih prava i uključivo sudjelovanje u obrazovanju i kulturi".

 | Author: Fraktura Fraktura

Svečana dodjela nagrada održana je u Theateru Akzent u Beču 1. svibnja, a prve tri nagrade dobili su projekti Long Ladder – Approach for Local Governments iz Mađarske, Kto Vlastní Slovensko? – Who Owns Slovakia? Iz Slovačke i Community Roma Doula Service iz Mađarske.

 | Author: Fraktura Fraktura

Nagrada SozialMarie dodjeljuje se od 2005., a od samih početaka uživa međunarodni ugled jer se prijavljuju projekti iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Od sveukupno dvjesto osamdeset osam prijavljenih projekata nominirana su trideset četiri, dok su iz Hrvatske, uz Growing Together, bila nominirana još samo dva projekta. Važno je spomenuti i da je projekt Growing Together jedan od dva nominirana projekta u području kulture.

 | Author: Fraktura Fraktura

Podsjetimo, nakladnička kuća Fraktura u sklopu projekta Growing Together prevest će, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, obogatiti vegetaciju Republike Hrvatske sadnjom 10.000 stabala, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti. Popis projekata-dobitnika pronađite na web-stranici!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.