Kultura
534 prikaza

Šest najboljih govora na Oscarima

Ekipa Birdmana
Press Association/PIXSELL
Govori na dodjeli Oscara važni su gotovo kao i sam kipič

Znate li koji su najupečatljivi govori na dodjeli Oscara posljednja dva desetljeća? Top listu šest najboljih "izbacio" je Toastmaster International, čiji su članovi odredili kriterije i dali se u potragu. Fokusirali su se na posljednja dva desetljeća dodjele Oscara, a tražili one koji su primajući zlatni kipić najbolje izrazili osobnost, bili pri tome graciozni, skromni i uzbuđeni. Izbor najboljih donosi Business Insider uz obrazloženje Dilipa Abayasekara, bivšeg predsjednika Toastmastera.

Cuba Gooding Jr. 1997. godine, Oscar za najboljeg sporednog glumca u filmu "Jerry Maguire"

"Ovaj govor drag je njegovim fanovima, a radost toga trenutka podijelio je zahvaljujući svima koji su mu omogući da dođe do te uloge. On je tu bio samo on, ne glumac", sažeo je Abayasekara.

Ben Affleck i Matt Damon, 1998. godina, Oscar za najbolji scenarij za film "Dobri Will Hunting"

"U svojim srednjim 20-im godinama, Affleck i Damon bili su još relativno novi Hollywoodu, a energija i uzbuđenje s kojim su stigli, bilo je ugodno za vidjeti, pogotovo jer su bili toliko prirodni na pozornici"

Robin Williams, 1998. godina, Oscar za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dobri Will Hunting"

"Njegove emocije koje oduzimaju dah, pokazivanje iskrenosti i smisla za humor kao i dopadljiv entuzijazam, čine ga tako simpatičnim glumcem. Ovaj govor, za svoj prvi Oscar, ostat će zapamćen kao jedan od onih koji diraju najviše u dušu"

Roberto Benigni, 1999. godine, Oscar za najbolji strani film «Život je lijep»

"Benigni je dobio ovacije prije nego li je kročio na pozornicu. Govorio je cijelim svojim tijelom i poetskim jezikom se zahvaljivao publici koja ga je prigrlila"

Meryl Streep, 2012. godine, Oscar za najbolju glumicu u filmu "Željezna dama"

Uspoređujući njezin govor s Benignijevim, Abayasekara kaže kako je Streep puno mirnija te da ne mora "skakati" po cijeloj pozornici kako bi se pokazalo koliko je sretna i uzbuđena. 

Matthew McConaughey, 2014. godina, Oscar za najboljeg glumca u filmu "Dobri dileri iz Dallasa"

Ovaj govor ocijenjen je kao jedan od najbolje strukturiranih koji ima svoj početak, sredinu i kraj. McConaugheya je neustrašivo govorio o ulozi svoje vjere i veza u životu uz kombinaciju strasti i humora. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.