Kultura
314 prikaza

Zašto Zagreb book festival? Želimo da mladi budu pismeniji!

Ivan Žižić iz Raiffeisen banke na Zagreb book festivalu
1/3
Žarko Bašić/ PIXSELL
Ivan Žižić je član uprave Raiffeisen banke koja je generalni pokrovitelj

Jako puno odličnih najnovijih književnih djela, filmovi, koncerti, oko 100 renomiranih gostiju iz svijeta, 50 događanja, Zagreb book festival svoju treću godinu postojanja dočekao je kao prvoklasno kulturni događaj. A generalni pokrovitelj je ove godine Raiffeisen banka, čiji je član uprave Ivan Žižić predstavio ZBF uz direktoricu ZBF-a Petra Ljevak, Ivanu Bodrožić i Dianu Matulić koje koordiniraju i rade na programu, te Igora Vikića, urednika kulture tjednika Express.

Što je Raiffeisen prepoznao u tom kulturnom događaju da je odlučio na takav način podupirati kulturu?

Jedan od naših osnovnih ciljeva je da djelujemo u lokalnoj zajednici. Zato nam je Book festival idealni događaj za takvo promoviranje, jer smatramo da je to idealan način za pridonijeti dobrobiti lokalne zajednice. Tema ovogodišnjeg festivala je fragilnost, što je poseban razlog zašto smo se htjeli uključiti u ovaj projekt.

Želimo potaknuti mlade da se više bave književnosti, da se malo odmaknu od smartphonea, televizije. Nadalje, ova godina, 2017., godina je suradnje u kulturi između Austrije i Hrvatske, zato je i Austrijski kulturni forum jedan od sponzora, a mi smo austrijska banka koja je ovdje prisutna već 22 godine.

Koliko inače držite do društveno odgovornog poslovanja?

To je jedna od naših temeljnih vrijednosti, da vodimo računa o zajednici, da brinemo o klijentima, a vidite i po reklamama da želimo biti banka broj jedan u zadovoljstvu klijenata, da vide da smo tu za njih i za opću kulturu.

Što vidite da vam se vraća u korporativnom, u poslovnom smislu?

Vidimo po zadovoljstvu klijenata i povjerenju koje nam iskazuju.

A još neki projekti na tragu ovog pokroviteljstva?

Najviše radimo u manjim sredinama. Naši zaposlenici zatim volontiraju na događanjima poput Božićnih donacija bolnicama u Hrvatskoj. Jako se trudimo na povratu zajednici. Nedavno smo slavili 18. obljetnicu otvaranja naše poslovnice u Varaždinu i tada smo imali donaciju jednom domu za nezbrinutu djecu. Također, s Rotary klubom stipendiramo fakultetsko obrazovanje djece slabijeg imovinskog stanja, sponzorirali smo izložbu o secesiji u Klovićevim dvorima "Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.