Life
238 prikaza

Dobra odluka ili zadiranje u slobodu? Zabranili pušenje u cijeloj zemlji

Pušenje
Thinkstock
Turkemnistanski predsjednik Gurbanguly Berdymukhamedow izdao je proglas kojim zabranjuje prodaju svih duhanskih proizvoda, čime je efektivno zabranio i pušenje u zemlji

Kako natjerati ljude da prestanu pušiti? Pa naravno, zabraniti to u cijeloj zemlji, zasigurno je pomislio turkmenistanski predsjednik Gurbanguly Berdymukhamedow. On je izdao proglas kojim se zabranjuje prodaja svih oblika duhanskih proizvoda, ako je za vjerovati medijima te zemlje koji su pod velikom kontrolom i cenzurom. 

Novim se dekretom trgovine i kiosci koji će prekršiti zabranu kažnjavaju pojedinačnom kaznom od 12.000 kuna budu li uhvaćeni, prenosi nezavisni turkmenistanski portal Chrono-TM koji je poznat po izvještavanju o unutranjim događanjima van granica te zemlje. 

Turkmenistan, smješten u centralnoj Aziji između Kazahstana, Uzbekistana, Afganistana i Irana, službeno je na trećem mjestu zemalja s najgorom slobodom medija, s time da su ispred njega jedino Sjeverna Koreja i Eritreja. 

Predsjednik Gurbanguly Berdymukhamedow njeguje kult ličnosti, a često ga se viđa kako uživa u vanjskim aktivnostima poput biciklizma te ribolova, dok pušenje navodno prezire.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.