Life
110 prikaza

Millennialsi više ne vole Victoria's Secret – postat će bivši najbolji

Victoria's Secret model
Facebook
Analitičarka maloprodaje Nikki Baird iz istraživačke tvrtke RSR nedavno je napisala u Forbesu kako misli da Victoria's Secret može biti sljedeći od brandova koje će milenijci ultimativno svrgnuti s trona

Victoria's Secret ima jako uporište na tržištu intimnim rubljem, njihova trgovina utržila je ove godine 6,1 milijarde dolara. Ipak, eksplozivan uspjeh Victoria's Secreta mogao bi početi opadati zbog nikad važnije demografije generacije milenijaca i njihovih promjenjivih stavova. Analitičarka maloprodaje Nikki Baird iz istraživačke tvrtke RSR nedavno je napisala u Forbesu da misli da Victoria's Secret može biti sljedeći od brandova koje će milenijci svrgnuti s trona i da je maloprodaja opasno ranjiva.

Bairdova objašnjava da se maloprodaja pokušava spasiti prilaženjem milenijcima, ali čini se da njihove preferencije nisu u skladu sa stajalištima Victoria's Secreta. Nikki Baird podvlači tri razloga zbog kojih bi milenijci mogli odbaciti Victoria's Secret: Milenijci ne vole logotipove, a Victoria's Secret ih jako mnogo prodaje. Čak su i Abercrombie & Fitch poradili na minimaliziranju loga; to postaje ključnim dijelom rebrandinga. Logotipovi su i dalje prisutni, ali diskretnije nego ranije.

Na dobrobit Victoria's Secreta, glavni proizvodi kompanije nose se ispod odjeće, što bi ih moglo spasiti od problema. Kakogod, Bairdova ukazuje da njihov sestrinski brand, PINK, prodaje mnogo odjeće ukrašene logom PINK. Modeli Victoria's secreta mogli bi, po njoj, izgubiti svoju magnetsku privlačnost. „Slike proizvoda na njihovoj web stranici teže jačanju veoma specifičnog imidža tijela koji nije reprezentativan za 'prosječnu' žensku formu i, najiskrenije, samo su marginalno uključive u druge perspektive“, nastavlja Bairdova.

To je nedvojbeno bilo jedan od najvećih rastućih problema Victoria's Secreta. Pozitivan stav prema tijelu osvještava se do te mjere da i industriju dijetetskih proizvoda baca u očaj. Cjelokupna pozicija branda Victoria's Secret bazira se na idealima, više negoli prihvaćanju statusa quo – što je različito od želja mladih potrošača. Brand se suočava s mrtvim hodom zbog svog idealizma. Njihova kampanja „Savršeno Tijelo“ primila je toliko negativnih reakcija da su je dućani promptno ukinuli. Suprotno tome, brandovi što izlaze iz te norme napreduju. Primjerice, odjeća za plus size brojeve Lane Bryant postala je praktički sinonimom za svoju „Ja nisam anđeo“ kampanju, što šalje jasnu poruku top-modelima Victoria's Secreta – ili možda, još važnije, onima koji to nikada neće biti: jer i oni su, također, lijepi.

Naredni vodeći brand je Aerie, koji bilježi rekordnu prodaju sa svojom „AerieReal“ kampanjom – bez fotošopa. Njihovo zaštitno lice Iskra Lawrence dokaz je kako ljepota ne mora izgledati po obrascima. Rapidan uspon Ashley Graham pokazuje da čak i neke iznenađujuće publikacije – one za alfa-mužjake poput Sports Illustratedova specijalnog izdanja o kupaćim kostimima i Maxima – ne definiraju ljepotu u samo jednome broju. Ali, Anđelice Victoria's Secreta bile su centar marketinške strategije kompanije i usavršile su metodologiju što njihove modele čini globalno najuspješnijima. „Trgovci će odlučivati o Anđelicama. Victoria's Secret ih predstavlja i određene prodaju proizvode. One su žene koje se uspješno obraćaju drugim ženama. Posebne su jer se nikada ne pojavljuju u muškim magazinima. Kada bi jednom to učinile, postale bi time prijetnja potencijalnim ženskim kupcima“, ustvrdio je Richard Habberley iz DNA Model Managementa u Women Wear Dailyju.

Mogu li sve navedeno dokinuti 'milenijci'?  Oni vole brandove što naglašavaju njihovu autentičnost. To je jedan od razloga popularnosti Tomsa. Čak je i Abercrombie & Fitch lansirao anti-bullying kampanju, pokazujući kako i oni također drže do nekoga stava.

No, kako piše Bairdova, Victoria's Secret nema škrabljicu s ušteđevinom za ijedan filantropski pothvat od strane svoje matične kompanije L Brand. Tim lošije, pa ona naglašava nekolicinu ciljeva uz koje bi brand lako mogao stati, uključujući karcinom dojki i sigurnost u kampusima ženskih koledža – neopredjeljivanjem za jasan skup etabliranih vrijednosti mogao bi uzrokovati kompaniji probleme.
Victoria's Secret dugo je obožavan zbog otpora konvencionalnim trendovima, uobičajenima za tradicionalne dućane po šoping centrima.

Zasigurno će trebati mnogo za ozbiljan potres tako moćne kuće, ali milenijci su nevjerojatno pronicljivi klijenti koji su, po pričanju Bairdove, pripomogli zbaciti bivše „kraljeve šopinga“ poput Abercrombie & Fitcha čije vrijednosti nisu više ukorak s mladim konzumentima. Jedina potencijalno veća prijetnja tradicionalnim maloprodajama može biti lukava i čuvena po probirljivosti 'Generacija Z'. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.