Life
234 prikaza

Noam Chomsky: "Amerika je utrla put Islamskoj državi"

Noam Chomsky
Press Association/PIXSELL
Chomsky je za svoje tvrdnje našao potvrdu u intervjuu bivšeg CIA-inog službenika Grahama Fullera

"Amerika je utrla put Islamskoj državi. Prvenstveno tu mislim na 2003. kada je napadnut Irak što je isprovociralo sektaške podjele i to je u konačnici dovelo do destablizacije iračkog društva. Krajnji rezultat bila je društvena klima u kojoj su "procvjetale" radikalne struje koje financira saudijska strana", izjavio je Noam Chomsky u intervjuu za Jacobin.

Kao potvrdu za svoje tvrdnje podsjetio je na jedan intervju koji se nedavno pojavio, a u kojem nekadašnji CIA-in službenik Graham Fuller iznosi nekoliko "teorija zavjere". Među njima je i ona da su SAD stvorile Islamsku državu. Chomsky kaže kako to nije doslovno tako, već da je SAD svojim političkim djelovanjem stvorila uvjete u kojima se Islamska država mogla razvijati.

Chomsky u intervjuu govori i o imigrantima, klimatskim promjenama, Izraelu i kakav svijet ostavljamo budućim generacijama, a cijeli intervju pročitajte na Jacobinu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.