Life
1759 prikaza

Show posvećen Putinu - njega se boje čak i medvjedi

Vladimir Putin
kremlin.ru
Nova emisija bavi se svakim segmentom rada i života vođe Vladimira Putina - od branja bobica do, kako kažu, bezgrešne politike

Ruski predsjednik Vladimir Putin, iako se nalazi u fazi svoje "vladavine" kada je najnepopularniji, i dalje nastavlja graditi kult ličnosti. Ruska je državna televizija pokrenula program posvećen predsjedniku, iako iz njegovih redova kažu kako je riječ o posve autonomnom programu, kojeg nisu pokrenuli oni. Emisija prikazuje sve Putinove velike uspjehe - od politike do toga kako je proveo godišnji odmor.

Rossiya-1 TV emitirao je "Moskva. Kremlj. Putin." show u kojem prikazuje scene planinarenja ruskog predsjednika i njegove svite. Analitičari kažu kako je ideja da narod ponovno, nakon nepopularnog pokušaja restrukturiranja mirovinskog sustava, Putina počne doživljavati kao "velikog vođu". 

Emisija je potpuno nekritična i svaki Putinov potez uzdiže u nebesa. U prvom nastavku se bave Putinovim godišnjim odmorom te koriste tu priliku da istaknu kako je predsjednik nevjerojatno fit, pa sve do toga da je on osoba "prepuna empatije".

Uz "laganiji" sadržaj stalno se iznova spominju njegovi veliki politički uspjesi, dok se neuspjesi i problemi niti ne spominju.

Punih sat vremena Rusi su imali priliku gledati čelnog čovjeka države kako bere bobice, vozi se gliserom, odijeva vojnu opremu, pješači, puca i sluša komplimente svojih "podređenih".

Dok su stotine tisuća marširale jer bi mogli izgubiti svoje mirovine, Putin je, ovaj puta odjeven u majicu, a ne golih prsiju, šetao planinama, brao gljive i fotografirao se na prekrasnim lokacijama kojih je Sibir prepun.

"Mene noge neopisivo bole", požalio mu se njegov ministar obrane time pokušavajući istaknuti kako "željeznog" Putina ništa ne boli i ne smeta.

U javnosti je najviše odjeknula šala kako i medvjed, vladar sibirskih šuma, nema hrabrosti uhvatiti se u koštac s Putinom, pa je dovoljno pametan da bježi od predsjednika. To je u samom showu rekao Dmitrij Peskov, glasnogovornik za Kremlj napomenuvši da su tjelesni čuvari naoružani ali da "nije medo blesav".

Putin se, vidi se iz priloženog, sastaje s djecom i glazbenicima lokalnih sela što je popraćeno riječima "Putin ne samo da voli djecu, on voli sve ljude".

Potrebno je to Putinu kojeg podržava "samo" 67 posto populacije, a u problemu s penzijama nije mu pomoglo čak niti nogometno prvenstvo tijekom kojeg je lider mudro pokušao po tiho provući potrebne izmjene zakona i reformu sustava.

"Moramo nekako zabilježiti ovaj dan kada smo se i službeno vratili slavljenju kulta ličnosti", rekao je BBC-jev novinar Ilija Barabanov.

Iz Putinovih ureda i dalje decidirano tvrde kako oni nemaju baš ništa s programom osim što se trude da se "predsjednikov nakrcani raspored prikaže točno kako jest".

To nije prvi puta da Putin u krajnje mačo pothvatima pokušava popraviti popularnost i prikazati se kao veliki i jaki (doslovno) zaštitnik Rusije. Tako je svojedobno u teretani snimljen kako vježba da bi se ispostavilo da sprava nije imala utege, preko toga da "rastura" u judu uvijek od protivnika koji se uopće niti ne pokušavaju braniti do toga da je vlastoručno iz Crnog mora izronio ostatke starogrčkih amfora koje su, naravno, tamo bile ostavljene za njega. 

Jahao je golih prsiju kroz Sibir, igrao hokej s umirovljenim igračima koji mu se nisu smjeli približiti niti na metar, tehnicirao s nogometnom loptom u videu koji je jako, jako, jako montiran i u letu pratio selidbu ugroženih ptica kojima pratnja uopće - nije trebala.

Htio se iskazati i kao kulturnjak, pa je "nabadao" po klaviru čekajući da se pojavi kineski predsjednik Xi Jinping.

Putin se navodno ne planira osobno pojaviti u showu koji će po sat vremena slaviti njegov lik i djelo jer za to "nema vremena".

Televizija na kojoj se emisija prikazuje tijekom izbora šest je puta više prostora dala Putinu negoli bilo kojem od njegovih protukandidata.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • darko 22:07 05.Rujan 2018.

    Možemo ga voljeti ili mrziti, ali realno, trenutno je najjaći i najmudriji čovjek na svijetu i jedini koji zna točno što želi i to ostvaruje iskreno svi drugi mi spram njega izgledaju ko muhe bez glave.