Life
100 prikaza

Vatromet dobre hrane i finih moslavačkih vina

1/2
Robert Anić/PIXSELL
Prekratka su bila dva dana za kušanje svih vina i pomno pripremanih jela kojima su vinari dočekivali goste u šatoru u Kutini te vinarijama. Škrlet, moslavac i dišeća ranina velike su sorte malene vinske podregije

Čak je 15 vina različitih stilova predstavio sommelier Darko Lugarić na radionici "Sva lica škrleta" prvog dana kutinskog Festivala MoslaVina 2022. u Kleti Romić i svih je 15 bilo vrlo dobro ili odlično. Počelo je fino balansiranim pjenušcem PetNat vinarije Lagena iz Ilove proizvedenom starom tehnologijom neprekinute fermentacije koja se u svijetu naziva petilant naturel što se može prevesti kao prirodna pjenušavost. Slijedio je ukusni pjenušac vinarije Trdenić iz Popovače u kojem je 85 posto škrleta začinjenog s malo graševine, rizlinga i bijelog pinota, a odležao je 24 mjeseca na finom talogu. Mlade mirne škrlete predstavile su vinarije Žabić, Jančar, Mikša i Florijanović. Svaki je malo na svoju stranu, ali svi su fini i najavili su tri zrelija pa i poprilično zrela vina.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.