Life
1280 prikaza

Za dulji seks, za veće ili manje - postoji najbolja poza za sve!

Par u krevetu
Thinkstock
Seks poza za svaku situaciju: Misionarska poza omogućit će partneru da dulje traje, dok će se žene najsamouvjerenije osjećati kad su one gore i vladaju situacijom

Općenito, seks poza u kojoj će on trajati dulje svakako je i ona koju najmanje voli - jer mu pruža najmanje vizualnog podražaja koji djeluje kao okidač orgazma, ali i pritiska na sami penis. Općenito, također je misionarska poza. Tijekom misionarske poze muškarac je taj koji kontrolira cijelu situaciju. U ovoj se pozi on vrlo lako može zaustaviti kad seks postane preintenzivan i uzeti malu pauzu, pa potom nastaviti. Odličan izbor su i posebni kondomi koji smanjuju trenje. Time će se spriječiti prerana ejakulacija. 

U ovoj će se pozi oni osjećati samouvjerenije

Za žene koje se tijekom seksa osjećaju pomalo nesigurno, najbolja je poza kaubojke, tvrdi dr. Debby Herbenick, autorica knjige "Zato što je tako dobro: Ženski vodič za seksualno zadovoljstvo". Ta im poza omogućuje potpunu kontrolu i pokazuje koliko su moćne. Tjelesna dominacija pomaže ženi ojačati seksualno samopouzdanje. 

U ovoj će pozi njezin užitak biti još veći

Ako želite da njezin užitak bude još veći, probajte tehniku koitalnog poravnanja, poručuje dr. Herbenick. Iako je riječ o varijaciji misionarske poze, ona ženama olakšava postizanje orgazma. Muškarac svojim ramenima treba prelaziti ženina, odnosno trebao bi se postaviti nešto više nego uobičajeno. Tako da je penis pri penetraciji, umjesto gore, usmjeren prema dolje. 

Ako je partner "obdaren"

Poza žlice ili bočni položaj najbolji su izbor ako je partner "obdaren". Ta će poza ženi omogućiti bolju kontrolu nad penetracijom i partnerovim pokretima. Ona diktira intenzitet. 

Ako partner nije baš "obdaren"

Stručnjaci ističu da veličina penisa nije presudna za seksualno zadovoljstvo, no postoje određene poze koje se preporučuju ako partner ima manji penis. Najbolja je poza u kojoj je žena gore, ali je pritom važno da se rjeđe diže i spušta, a više oslanja na kružne pokrete. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.