Life
43500 prikaza

Zadnje poruke Hefnera otkrivaju drugu stranu priče

Hugh Heffner s mladolikom ljepoticom
/Press Association/PIXSELL
Misli koje je podijelio na Twitteru riječi su humanosti i sućuti

Da je jedan od najvećih svjetskih zavodnika te starac koji se u svojim poznim godinama oslanjajući na blagodati farmaceutske industrije i dalje intimno družio s mlađahnim ljepoticama umro odjeknula je svijetom. I doista, pri pomisli na Hugh Hefnera, većina vizualizira čovjeka u crvenom svilenom ogrtaču, okruženog s barem dvije plavuše čije su grudi najmanje petica.

No, je li to doista bio Hugh, ili je tako samo održavao sliku koja se o njemu stvorila, sliku koju je gradio čitav život i na njoj zaradio milijune?

I dok ga jedni preziru zbog objektivizacije ženskog tijela, drugi hvale kao čovjeka koji je slomio konzervativnu Ameriku, rijetko tko ga doživljava kao običnog čovjeka.

Crystal Harris i Hugh Hefner | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
On je u životu bio tri puta oženjen i ima četvero djece - sinove Coopera, Marstona i Davida te kćer Christie s kojima je volio provoditi vrijeme, a koji ga, usprkos imidžu, opisuju kao "normalnog tatu".

A još jedan detalj koji pruža uvid u njegovu osobnost svakako su njegove posljednje poruke na Twitteru, koje je objavio u razdoblju od 14. do 19. rujna, tijekom kaosa uragane Irme.

One su poruke nade i sućuti, a tri dana nakon prolaska uragana Hefner je tražio pokretanje donacija za preživjele i žrtve te prirodne katastrofe. 

 

To je ujedno bio i njegov posljednji tweet te je primjer njegove filantropije, jer oni koji su mu bili blizu kažu kako je cijeli svoj život doista bio čovjekoljub. 

Koristeći se zakladom koju je osnovao 1964., on je ciljano pomagao "individualna ljudska prava u demokratskom društvu" te je stipendirao mlade za obrazovanje. Također je podupirao i donirao organizaciju Children of The Night, društvo koje je posvećeno spašavanju djece od prostitucije, piše Independent. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.