17471 prikaza

Metak u srce Škaljarca Vaska za ručkom, snajper pogodio s brda udaljenog 500 metara

Rat Škaljaraca i Kavčana traje više od deset godina i najnovija žrtva je Vasko Lješković (37). Visokopozicionirani član škaljarskog klana ubijen je jučer na Cetinju hicem iz snajpera u dvorištu svoje kuće

Vasko Lješković ručao je jučer malo iza 15 sati u dvorištu svoje kuće na Cetinju, ograđenom visokim zidom, i samo pao - superprecizni snajperist pogodio ga je ravno u srce, najvjerojatnije prikriven na obližnjem brdu, s udaljenosti oko 500 metara. Samo jedan metak bio je dovoljan, sudeći prema izvješću crnogorske policije, nakon čega se ubojica dao u bijeg i zasad nije uhvaćen. 

Kako javljaju crnogorske Vijesti, iza ubojstva najvjerojatnije stoji kavački klan jer Vasko Lješković bio je istaknuti pripadnik suprotstavljenog, škaljarskoga klana. 

 | Author:

Vasko Lješković bio je brat Đoke Lješkovića, inače osumnjičenog za šverc cigareta. Ubijen je u istom dijelu grada gdje je živio Goran Radoman, koji je bio prva žrtva i njegovim ubojstvom započeo je rat crnogorskih klanova koji traje i danas. 

Ubijen je 20. veljače 2015. u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu. Ubojica je sačekao da Radoman parkira "BMW" i krene ka liftu koji vodi do njegova stana u potkrovlju. Kad je zakoračio iz garaže prema liftu, prišao mu je ubojica i izrešetao ga s 25 metaka iz automatskog oružja.  

Obitelj Vaska Lješkovića objavila je detalje sahrane, na osmrtnici stoji da će biti sahranjen u nedjelju na Cetinju.

Jedan od vođa škaljaraca dugo je živio pod mjerama opreza i rijetko izlazio iz kuće, pišu crnogorski mediji. Ubijen je u dvorištu svoje kuće samo par sati nakon presice šefova Uprave policije koji su priopćili da je u tijeku velika policijska akcija u skoro svim crnogorskim gradovima, da je zaplijenjena velika količina oružja i da se radi o nastavku borbe protiv klanova i praćenja viskopozicioniranih članova tih kriminalnih grupa.

KRVAVI RAT ŠKALJARACA I KAVČANA Top News Jeziva čitulja škaljarskoga klana: 'Svatko zna što mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati'

Kako su pisali crnogorski mediji, za "glavu" svakog od vođa suparničkoga klana ubojice dobivaju i po milijun eura. Obrazac je gotovo uvijek isti. Priprema za likvidaciju traje danima, ako treba i mjesecima. Škaljarci i Kavčani dobro plaćaju i informacije gdje se nalazi netko od njihovih smrtnih neprijatelja.

U lipnju ove godine boksač Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, pripadnici škaljarskoga klana, s još dvojicom kompnjona jučer oko devet sati ujutro odradili su jutarnji trening u teretani u Cetinju. Kad su prišli luksuznom crnom Mercedesu, odjeknula je strašna eksplozija. Bomba je bila prikačena na stablo pored automobila. Poginuli su Roganović i Kaluđerović, a dvojica i jedna slučajna prolaznica su teško ranjeni. S ta dva ubojstva broj žrtava obračuna crnogorskih klanova prešao je 70. 

Kako je pisao Express, nekoć su opasni momci iz Crne Gore skupa činili takozvani kotorski klan, pozivali se na rođendane i vjenčanja, pozirali skupa, ali onda ih je svađa oko 200 kilograma kokaina ukradenog iz stana u Valenciji raskolila. Od tad traje borba za primat na europskom narko tržištu. Kavčane vodi Radoje Zvicer, a Škaljarce, kako se sumnja, Igor Vukotić. Kad im je ubijen otac, braća Vukotić objavila su osmrtnicu.   

- Ponestalo mi je riječi. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan. Neka ti je vječna slava i hvala - napisao je na "čitulji" Jovan Vukotić, kojeg se smatralo vođom Škaljaraca. No 8. rujna 2022. godine motocikl sa dvije osobe je u 19.55 sati zakočio pored bijelog "opela" koji je zapeo u gužvi Istanbula. Napadači su prišli automobilu u kojem je Vukotić bio sa svojom tada trudnom ženom Mašom i maloljetnim djetetom. Vođu Škaljaraca su izrešetali, a suprugu i dijete poštedjeli i pobjegli na motoru. 

PAKLENA NAPRAVA U CETINJU None Škaljarci i Kavčani, to je rat do istrebljenja klanova iz dva sela udaljena 3,4 kilometra

Plaćeni ubojice duže vrijeme prate svoju žrtvu, znaju sve njene navike pa su recimo plaćenici znali da Radoje Zvicer, skriven u luksuznoj četvrti Kijeva u Ukrajini, svakog jutra odlazi na jogging. Napadači ne prezaju ni od čega, pa čak ni da žrtvu ubiju pred očima supruge i maloljetne djece, kao što je bio slučaj s Jovanom Vukotićem. Radoja Zvicera spasila je naoružana supruga, izletjela je iz zgrade čuvši pucnje prije nego što su ga, ranjenog, uspjeli dokrajčiti. Radoje Zvicer je živ i to je jako loša vijest za Škaljarce, pisao je Express. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.