107 prikaza

Ostavka šefice tajne službe kojoj su pred nosom pucali na Trumpa i zamalo ga ubili

PIXSELL/REUTERS
Naši propusti u štićenju Donalda Trumpa su neobranjivi i dosad nezabilježeni, priznala je Cheatle u isipitivanju pred odborom. Samo dan kasnije odlučila je podnijeti ostavku

Šefica američke tajne službe Kimberly Cheatle podnijela je ostavku nakon velikih propusta tijekom pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa 13. srpnja, potvrdila su tri izvora za NBC News.

Samo dan ranije Cheatle su na odboru rešetali i demokrati i republikanci.

- Danas niste uspjeli dati odgovore na osnovna pitanja u vezi s tim zapanjujućim operativnim neuspjehom i uvjeriti američki narod da je Tajna služba naučila lekcije i počela ispravljati svoje sustavne greške i propuste - napisali su predsjednik odbora James Comer i visoki član Jamie Raskin u zajedničkom pismu Cheatle nekoliko sati nakon završetka saslušanja.

Ispitivanje je bilo silno neugodno za šeficu tajne službe, na većinu pitanja rekla je da ne može odgvoriti dok traje istraga, a posebno su je rešetali oko njenog objašnjenja da snajperisti nisu bili na zgradi s koje je pucano na Trumpa "jer ima kosi krov".

- Postoji li neko pravilo za koje mi ne znamo, a koje bi branilo rapoređivanje agenata na zgarde s kosim krovovima? - pitali su je. 

- Ne, ne postoji - odgovorila je. 

Službena ostavku Cheatle će podnijeti u narednim satima.  

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.