Style
6832 prikaza

Pet brodova zbog kojih će se kruzeri morati promijeniti

Jahta Scenic Eclipse
1/3
Screenshot/Youtube
Budućnost putovanja više nije u mega kruzerima na kojima skupa s par tisuća ostalih plovite po svijetu

Prvi hibridni kruzer MS Roald Amundsen ima 265 kabina i trebao bi na prvo putovanje krenuti ovog ljeta. Dolazi iz stare norveške brodske 'loze' Hurtigruten a pokretat će se tekućim bioplinom, plinovitim gorivom koje se dobiva anaerobnom razgradnjom ili fermentacijom organskih tvari. Dizajnirao ga je Rolls-Royce i prepun je luksuznih stvari, poput infinity bazena na palubi 10, modernog skandinavskog namještaja i vanjskih parnih kupelji za apartmane na krmi. Odlasci sa broda na kopno bit će većinom vezani za sport, planinarenje Antarktikom ili snježni safari u Norveškoj. 

Gdje će ploviti: Aljaska, Antarktika, Kostarika, Ekvador, Greenland, Island, Norveška, Peru, Portugal i Španjolska.

Primjer putovanja: 15 dnevna tura vikinškog nasljeđa po Islandu i Greenlandu uključuje točke nadzora arhitektonskih iskopina na Lindenow fjordu i kupanje u toplim izvorima nenaseljenog otoka. Polazak je 6. kolovoza a cijene se kreću od 8457 dolara po osobi, piše The Wall street journal.

Scenic Eclipse

Ako vas ne zadovoljava samo jedrenje po površini mora, onda je ovaj brod pravi odabir za vas, jer će vam biti omogućeno korištenje helikoptera i podmornice sa sedam sjedala. 114 kabina opremljeno je mini barom, batlerom i gotovo jednakim brojem osoblja kao i putnika ovog broda. 

Gdje će ploviti: SAD, Kanada, Antarktika, Sjeverna Europa, Zapadna Europa, Središnja i Južna Amerika. 

Jedno od putovanja: 30 dnevni izlet kroz divljinu Patagonije i Antarktike, za razliku od iskustva Ernesta Shackletona iz 1914. godine, uključuje dosta i tretmana u kojima možete uživati i malo se razmaziti. Planirani početak putovanja je 8. studenog po cijeni od 40.290 dolara po osobi.

Le Bougainville 

Brod je to sa 92 kabine iz luksuzne francuske linije Ponant, a zaploviti bi trebao u travnju. Brod je dizajniran poput "vodootporne omotnice". Put među zvijezde očekuje ga i zbog salona koji se nalazi 2,5 metara pod vodom s otvorima kroz koje se može promatrati morska dubina i uživati u podvodnim zvukovima. 

Gdje će ploviti: Zapadna Europa, Sejšeli, Tanzanija i Turska.

Primjer putovanja:  Stone Town u Zanzibaru i zaštićena UNESCO lokacija Aldabra, koraljni otok kojim se šetaju 158 kilograma teške kornjače koje su bogatstvo Zanzibara i Indijskog oceana, te posebno ovog oceanskog krstarenja. Početak putovanja je 4. veljače 2020. godine, a cijena se kreće od 8362 dolara po osobi.

Theory

Na putovanje ovim luksuznim brodom moći će krenuti samo 20 putnika. Kabine na ovoj jahti dugačkoj 43 metara relativno su malene no elegantno su namještene sa po tri prozora, uključujući i jednu u tušu. Dovoljno da vam nikada iz vida ne promakne otok Galapagos, jedina lokacija na kojoj ovaj brod plovi. Ovako malena jahta ne pruža vam puno mogućnosti za neke aktivnosti. Vrhunac putovanja je sigurno i gastronomska ponuda uz peruanska i ekvadorska jela te predavanja vodiča. Na brodu se nalazi i niz plovila za morske aktivnosti, uključujući kajake i opremu za ronjenje. 

Gdje će ploviti: Na relaciji od oko osam otoka u nacionalnom parku Galapagos. 

Primjer putovanja: Osmodnevno krstarenje kreće jednom tjedno u razdoblju od ožujka do prosinca. Cijena se kreće od 7850 dolara po osobi.

American Harmony

Bit će to dotjerana kopija riječnog broda iz 19. stoljeća.  American Harmony brod može primiti 190 putnika na putovanje kreće u kolovozu. Dvostruke i prostrane kabine na brodu imaju privatne balkone, te kupaonice veličine onih u hotelu. U većini slučajeva i klizna staklena vrata od pod do stropa. Izleti na obalu uključuju i obilazak močvare Atchafalaya Basin s airboatom, a moći ćete  hraniti aligatore i zaustaviti se u restoranu na obali gdje ćete kušati pržene žablje krakove i rakove. 

Gdje će ploviti: Rijeka Mississippi

Primjer putovanja: Osmodnevno krstarenje rijekom kreće od Memphisa i završava u New Orleansu. Cijena se kreće od 4320 dolara po osobi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.