Style
10440 prikaza

Samo za bogate: Bazen od dvije milijarde dolara

San Alfonso de Mar
Wikipedia
Stotinjak kilometara udaljen od glavnog grada Čilea, San Alfonso de Mar dom je ogromnog bazena tik uz obalu Tihog oceana

Na više od 80.000 kvadratnih metara prostire se ogromni bazen tik uz pacifičku obalu Čilea. Čile ima gotovo jedinstven problem, nalazi se uz samu obalu Tihog oceana, ali ima relativno malo pogodnih plaža za cjelogodišnje kupanje. Humboldtova struja donosi hladnu oceansku vodu s Antarktike i većim dijelom godine je ta voda prehladna za kupanje.

Tu na scenu stupa Fernando Fischmann i njegova kompanija Crystal Lagoons dovršila je bazen 2006. godine, a kako govore neke novije procjene, gradnja bazena koštala je nešto manje od 2 milijarde dolara. Budući da je izgrađen tik uz luksuzno odmaralište San Alfonso de Mar, prosječni Čileanci si teško mogu priuštiti posjet ogromnom bazenu. Svake godine troši se oko 4 milijuna dolara samo na održavanje ogromnog bazena, koji je mjestimice dubok i više od 30 metara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.