Top News
3040 prikaza

Ante Todorić se vratio u Zagreb

Ante Todorić
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor

Ante Todorić, kako je najavljivano, došao je u Republiku Hrvatsku, u pratnji odvjetnika Frana Olujića. Očekuju da će se danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je to za N1 odvjetnik Olujić. 

U Hrvatsku je došao osobnim automobilom nakon što je prethodno zrakoplovom iz Londona došao u neku od zračnih luka u okruženju.

Nakon što ga ispitaju, branit će se sa slobode jer istražni zatvor su, podsjetimo, odredili samo za Ivicu Todorića.

Nakon promocije knjige Severina prošetala gradom Iva, Ivan i Ante Life Život mladih Todorića: Slavni prijatelji, partyji, izlasci..

Gdje je on, ne zna se pouzdano, ali se spominje da je u Londonu. Ne pojavi li se danas u Hrvatskoj, očekuje se raspisivanje tjeralice, a nakon toga i uhidbenog naloga koji bi u idealnim uvjetima Ivicu Todorića mogao vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

"Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao", kratko je prokomentirala Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Njen suradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva obrana poduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju.

Žalbu na odluku suca istrage Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osim Todorića, najavilo je i tužiteljstvo. Zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za stjecanje nepripadne koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će "kada se ostvare uvjeti" zatražiti i blokadu imovine.

Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića koji je i ranije najavio povratak u Hrvatsku, kazao je da sudac istrage Zoran Luburić "nije ništa obrazložio, samo je donio odluku". "Ovo je pobjeda obrane. Odlučio je doći i doći će u normalnoj atmosferi. To je hitno da se što prije riješi, ali ne da ga nakon razgovora vode u Remetinec", dodao je Olujić.
U istrazi bi trebalo biti ispitano 60-ak svjedoka, a upravo zbog mogućeg utjecaja na njih tužiteljstvo je za sve osumnjičenike zatražilo istražni zatvor.

Djeca Ivice Todorića Život u luksuzu Top News Gazdina djeca: Svi su imali plaće do 60.000 kuna Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.