Top News
119 prikaza

Baldasar: Milanovićev SDP nema pojma o demokraciji

Ivo Baldasar
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je da se u stranku neće vratiti, te da ostaje na mjestu gradonačelnika za koje će se ponovno kandidrati dogodine

Raspuštanje čelnih tijela splitske organizacije SDP-a i prijedlog predsjedništva stranke da se raspusti cijela organizacija, predsjednik splitskog SDP-a Ivo Bardasar smatra gašenjem demokracije u stranci, u koju se neće vratiti, ali ostaje graonačelnik, a predsjednik županijskog primorskog-goranskog SDP-a Zlatko Komadina se nada da Glavni odbor stranke neće prihvatiti prijedlog predsjedništva.

Na konferenciji za novinare u Splitu predsjednik splitskog SDP-a i gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je da se u stranku neće vratiti, da ostaje na mjestu gradonačelnika za koje će se ponovno kandidrati dogodine. Još ne zna hoće li to učiniti kao neovisni kandidat ili na nekoj listi odnosno stranci. 

Rekao je kako je očekivao da će biti smijenjen pa i izbačen iz stranke, ali da nije očekivao prijedlog o raspuštanju cijele organizacije. Ne sumnja da će prijedlog biti usvojen na Glavnom odboru SDP-a, a pritom ističe da je to kažnjavajne 1100 ljudi. Oni će pojedinačno odlučivati hoće li se ponovno učlaniti, rekao je i dodao kako ne bi bio na mjestu povjerenika Darka Parića, da odlučuje o tome.

"Kad nepravda postane zakon, otpor postane dužnost", poručio je Baldasar.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u Rijeci također je ocijenio da, ako se iz utrke na lokalnim izborima htjelo eliminirati Baldasara, moglo se izbaciti njega, a ne 1100 ljudi iz stranke. Izbacivanje se mora obrazložiti, a lokalni izbori su, istaknuo je, točka dnevnog reda a ne obrazloženje.

Bilo bi dobro da Glavni odbor ne donese odluku o izbacivanju svih članova splitskog SDP-a, rekao je Komadina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.