Top News
7900 prikaza

Balkanski diler i ubojica Vlada Budala u zatvoru s ISIL-ovcima

Screenshot
Nedaleko od Zaragoze smješten je zatvor za neke od najopasnijih zločinaca Europe

Vladimir Milisavljević, koji u španjolskom zatvoru Zuera služi kaznu od 22 godine, nalazi se u posebnom paviljonu sa još 50 opasnih robijaša

Vladimir Milisavljević (43), zvani Vlada Budala, pripadnik zemunskog klana, koji je u Španjolskoj osuđen na 22 godine, robija u najozloglašenijem zatvoru u Španjolskoj, a cimeri su mu okoreli kriminalci, među kojima su i teroristi Islamističke države!

Milisavljević se godinama nalazi u najčuvanijem zatvoru Zuera u Zaragozi i jedan je od 50 najopasnijih osuđenika, koji se nalaze pod strogim mjerama, prenijeli su špnajolski mediji, navodi Kurir.

Zoran Đinđić Novi 'dokazi' Top News Suluda srpska teorija: Đinđića su ubili Britanci

- U zatvoru Zuera robijaju okorjeli kriminalci, ubojice, ali i teroristi. Smatraju se ekstremno opasnim i smješteni su u posebnom paviljonu ovog zatvora. Milisavljevićev dijeli životni prostor sa čak pet islamista, među kojima je i Muhamed el Garbi, jedan od vođa islamista iz Maroka, koji je namjeravao pridružiti se pobunjenicima u Siriji, ali je 2015. uhićen. Osim njega, u istom paviljonu je i Danijel Fernandes Acena, koji je osuđen na četiri godine kao džihadist, ali i terorist Francisco Mujika Garmendia, zvani Pakito, koji je bio na čelu organizacije ETA, koja se borila za neovisnost Baskije od Španjolske - prenijeli su španjolski mediji.

Kako dodaju, Milisavljevićevi cimeri, ali i on sam, 24 sata su pod budnim okom stražara.

- Često se događaju incidenti. Problem je što teroristi i u zatvoru glume vođe, pa oko sebe okupljaju druge zatvorenike i stvaraju grupe, koje često izazivaju pobune i nemire. Recimo, često štrajkuju glađu - pišu mediji.

Žene ISIL-ovaca Srce pakla Top News Velika ispovijest ISIL-ovca iz Bosne koji se vratio kući

Vlada Budala je u "španjolski Alcatraz" dospio 2012, kada je u Valenciji uhićen s Lukom Bojovićem. U studenom 2015. Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog nezakonitog posjedovanja oružja, a Milisavljević na četiri godine više, budući da je, osim za oružje, kažnjen i zbog prikrivanja ubojstva Milana Jurišića Jureta.

U vrijeme kada je uhićen u Španjolskoj, za Milisavljevićem je bila raspisana potjernica jer je u Srbiji osuđen na 35 godina zbog pomaganja u ubojstva premijera Zorana Đinđića.

Zanimljivo je spomenuti da je u vrijeme uhićenja koristio hrvatsku putovnicu na ime splitskog beskućnika Marijana Barišića. S obzirom na to da nije imao dokumenata, navodno ih je htio izvaditi u splitskoj policiji, ali mu je tamo rečeno da je putovnica s njegovim podacima već izdana pa da, prema tome, ne može dobiti drugu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:12 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • anonimus 08:25 13.Studeni 2019.

    sta kazete vi iz expresa sa ''okorelim'' takva rijec nepostoji u HR jeziku

  • Udarac84 01:06 08.Studeni 2019.

    Loša kuhinja sto posto