Top News
849 prikaza

Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti: Počivala u miru i ne ponovilo se!

Željko Lukunić/PIXSELL
KOMENTAR IVANA PANDŽIĆA Bandić je kroz stranku koja je osnovana da sačuva koruptivnu vladavinu u tome uspio uz podršku HDZ-a i Plenkovića. Primjer je izvrnutih pravila demokracije

Stranka pokojnog Milana Bandića i formalno odlazi u stečaj i gasi se dvije godine nakon njegove smrti. I to je samo logički, odgađani završetak jer su u kadrovskom i idejnom stečaju od onog dana kad im je preminuo osnivač. I nije to ništa čudno. Nije stranka ni osnovana da bi služila onom “svetom” demokratskom cilju promicanja novih ideja i politika za javno dobro. Osnovana je kako bi se sačuvala koruptivna vladavina. Nastala je dok je njen utemeljitelj bio u zatvoru i promovirala je ideju da je danas pokojni gradonačelnik žrtva političkog progona. Pravi cilj je bio na toj ideji dobiti glasove, postati važan jezičac u Saboru, a onda izbjeći nova uhićenja i kazneni progon.

 | Author: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL

Bandić je u tome majstorski uspio. Sa samo jednim zastupnikom, povećao je klub “žetončića” u Saboru na 12 i bez njega nisu mogli niti Karamarko niti Plenković. HDZ je zauzvrat podržavao vladavinu u Zagrebu. A ta vladavina je bila obilježena korupcijom. Ipak, dok je bio živ i dok je simbioza trajala, istražitelji više nisu došli na Bandićeva vrata. Tek nakon njegove smrti objavljeno je da je uzimao mito iako je Uskok skupio dokaze godinu dana ranije. Kad je stranka služila da se sačuva takva moć i vladavina jednog čovjeka, nije čudo da je i ona bez njega izdahnula. Pokoj im duši. Ne ponovilo se.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 21:47 14.Travanj 2023.

    stranka rada?