Top News
5316 prikaza

Svi Bandićevi ispadi: On više ne vlada sobom

Milan Bandić, nakon pucnjave u Vukomercu, 14. 09. 2018.
1/2
Filip Kos/PIXSELL
I opet je izvrijeđao novinarku, po tko zna već koji put u zadnjih godinu dana; seksistički, vulgarno, prostački...

Vulgarni ispadi Milana Bandića u posljednje vrijeme su sve češći. Kako se bliže sudska ročišta i epilozi za njegove sve brojnije afere, tako Bandić sve više gubi živce. A kako se vidi, neće mu proći ni GUP koji namjerava svim silama progurati kako bi konačno do kraja uništio Zagreb svojim megalomanskim zahvatom nazvanim 'Manhattan na Savi'. 

Tako je u utorak, prilikom obilaska atletske staze na Mladosti, uoči Hanžekovićevog memorijala, novinarki koja ga je pitala kako je zadovoljan radom Čistoće, koja je cijeli Zagreb pretvorila u veliki Jakuševac, odbrusio: 

Zagreb: Urušio se nogostup pješačkog Savskog mosta Naš Nursultan Top News Bandiću se grad urušava, a evo na što troši gradski novac

"O tome ćemo u Čistoći. Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno."

Nije ovo prvi seksistički i grubi napad Milana Bandića na novinarke. Jasno je da se Bandić i novinari baš i ne vole previše. Prvi put gradonačelnik je pokazao veliku nervozu prije godinu dana u Kozari boku. U samo 20 minuta imao je nekoliko bijesnih ispada na novinarke koje su mu postavljale neugodna pitanja.

Najprije im je rekao da su mu stanari naselja (koji su ga bijesni okružili), važniji od novinara i da će na pitanja odgovarati kasnije. Dogodilo se to u 8:40 minuti snimke.

Zatim je četiri minute kasnije 'puknuo k'o kokica' i na novinarsko pitanje o komunalnim službama koje nisu očistile otpad, i opet drsko počeo vrijeđati i omalovažavati zaposlenike Nove TV. Bandićev ispad počinje u 12:26 minuti. 

Nije poštedio ni reportere N1 televizije. Podbočio se kao seoski gazda i kao papiga ponavljao: 'Imate li još kakvih pitanja?'

Svađa s novinarima potrajala je 10-ak minuta, da bi sve kulminiralo ponovnom uvredom novinarki Nove TV kad joj je rekao da 'bude dama', a onda je pobjegao u službeni automobil. Skandalozna izjava zagrebačkog gradonačelnika počinje u 20:30 minuti. 

Milan Bandić, nakon pucnjave u Vukomercu, 14. 09. 2018. | Author: Filip Kos/PIXSELL Filip Kos/PIXSELL
I u siječnju ove godne Bandić se nekulturno ponio prema novinarki Damiri Gregoret, a kako je to izgledalo vidjet ćete ako kliknete na poveznicu RTL-a. Na pitanje o istragama USKOK-a koje se provode protiv njega, Bandić se potpuno pogubio:

“Jeste vi mene slušali? Meni se to gadi. Pitajte one koji su to prijavili Uskoku. Nema potrebe odgovarati na bedastoće, insinuacije i laži. Ljudi nisu roba. Vi mene niste slušali…. Pustite me da završim. Institucije neka rade svoj posao. Šta ste vi napisali o meni? Kad dobijem poziv, otići ću. Ali na takve bedastoće ne odgovaram…”, rekao je Bandić, a zatim poručio novinarkama da 'grakću k'o vrane'. 

Britanski trg POTEMKINOVO SELO Top News Bandićeve skele: Drži ih dvije godine, ništa nije sanirano

U bilo kojoj normalnoj, demokratskoj zemlji Zapadne Europe, ovakvo ponašanje imalo bi sigurno posljedice za političara, no u Hrvatskoj se još ni jedna institucija nije oglasila, pa ni pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a bilo bi vjerojatno i materijala za verbalno nasilništvo. No, Bandiću, barem zasad, još nitko nije stao na kraj. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Penzić 18:22 27.Kolovoz 2019.

    Mikiju ,nemože nitko ništa ! Jači je i od Maminja !!!!!