Top News
5807 prikaza

Banožiću niče nova kuća dok čeka potvrdu optužnice: 'Gospodin sve uredno plaća'

Borna Jakšić/PIXSELL, čitatelj 24sata
Banožić, priča se bez službene potvrde, uspio je prodati svoj stari obiteljski stan u Vinkovcima. Izgradnju nove kuće kontrolira i njegov otac

Optužnica protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića još nije potvrđena, gotovo godinu dana nakon kobne nesreće, a pitanje je kad će suđenje na vinkovačkom Općinskom sudu uopće početi. No kako bivši ministar provodi dane? Ostavljen od partijskih kolega, većinu vremena Banožić provodi u Vinkovcima, a čitatelji nam govore da ga često znaju sresti kako šeta centrom grada. Vratimo se na početak.

Podsjetimo, Banožić je u studenom prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prvi put nakon nesreće Banožić je viđen početkom prosinca, tad je bio u zanimljivom društvu, s bratićem načelnika policije sjedio je na kavi.

 | Author: Banožić na kavi s društvom

“Imam 50 bratića, kakve to veze ima?!”, komentirao je načelnik vukovarsko-srijemske policije Ante Zovak fotografiju iz vinkovačkoga kafića na kojoj je njegov bratić Zlatko Zovak, koji je bio u društvu bivšeg ministra.

- Nemam što komentirati uopće, to što objavljujete to vama ide na čast, ja profesionalno radim svoj posao, a vi radite što vi mislite da trebate raditi, nemam s vama što razgovarati - rekao nam je načelnik Zovak i prekinuo telefonski razgovor. Načelnikov bratić opovrgnuo je da je Banožić ujutro 11. studenog išao u njegovo lovište, u tzv. spačvanskom trokutu. Zovak kaže da je bivši ministar išao u lovište u Lužane (od mjesta nesreće udaljeno oko 120 kilometara), između Slavonskog Broda i Nove Gradiške, u lov koji je organizirala skupina lovaca iz Hercegovine.

Nakon toga Banožića su kamere uhvatile u skrivenom kutku lounge bara Hotela Admiral u centru Vinkovaca. Tad je sjedio sam i pio kavice. Zanimaciju je našao u mobitelu, na kojem je pratio aktualnosti. Tek je povremeno podignuo glavu kako bi promotrio je li netko sjeo za prazne stolove oko njega.

Posljednji put Banožića su vidjeli na druženju s bivšim suradnicima, i to na Vinkovačkim jesenima. Sjedio je, između ostalog, u društvu generala Siniše Jurkovića. Nazvali smo ga i upitali o druženju s bivšim ministrom.

- Da sam bio s Banožićem? Što vas to interesira? Ništa, što bih rekao, mi smo razgovarali ovako, prije smo imali dobru suradnju, pa jednostavno na temelju toga. Dobro je on - rekao nam je general Jurković tad.

Banožić nedaleko od centra Vinkovaca gradi kuću, koju redovito obilazi, kažu nam upućeni. Također, nedavno smo objavili i da su radovi pri kraju. Potvrdili su nam to i majstori koji rade na kući.

 | Author: Borna Jakšić/Pixsell Banožićeva nova kuća, snimljena u veljači ove godine Borna Jakšić/Pixsell

- Da, ja radim fasadu. Gospodin plaća sve po predračunu, nema problema - rekao nam je Tomislav Frković, vlasnik obrta čiji zaposlenici rade na kući bivšeg ministra.

Dodao je i kako Banožić dođe ponekad pogledati kako rade, a svrati i njegov otac.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.