Top News
15086 prikaza

Bivši dečko Sanaderove kćeri: Ćaća mu je plaćao stanove

Andrej Dojkić i Petra Sanader
Grgo Jelavic/PIXSELL
Dojkić se do sada bojao da će ostati 'Sanaderov nesuđeni zet', ali sad bi mogao ostati zapamćen i kao dio premijerove 'hobotnice'

Robert Ježić na sudu je priznao kako je plaćao bivšeg dečka Sanaderove kćeri, Andreja Dojkića. On je, kaže, financirao njegov život u New Yorku.

"Na Sanaderovo traženje platio sam 2010. oko 250.000 eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka kćeri gospodina Sanadera. Podveli smo to kao troškove projekta otvaranja našeg predstavništva u New Yorku. Račune je podmirila moja tvrtka ABC Holding, a to je ista ona tvrtka preko je je kupljen blindirani BMW za HDZ. O tome imam svu dokumentaciju i donijet ću je sljedeći put, izjavio je Robert Ježić u četvrtak na Županijskom sudu u Zagrebu u postupku INA-MOL", rekao je Ježić na sudu.

Petra Sanader i glumac Andrej Dojkić više nisu zajedno, prekinuli su 2011. godine, a "nesuđeni Sanaderov zet", kako su ga mediji nazivali bio je tema pisanja i drugih medija. Par se upoznao na glumačkoj akademiji. Globus je tako pisao kako "je Dojkiću prvo bilo ‘bed’ ići u Kozarčevu jer je Petrin otac premijer, ali kasnije su se znali družiti na ručkovima po zagrebačkim restoranima. Godine 2008. Petra je došla na ideju da se presele u Ameriku i tamo okušaju glumačku sreću, jer se htjela riješiti stigme ‘premijerove kćeri’.

Ivo Sanader Ćaćin uspon Top News Sanaderovi počeci: Htio se obogatiti na golišavim fotkama

Sanaderovi su ‘riješili’ stan od 50 kvadrata u jednom od četiri tornja Zeckendorf na Manhattanu. Stan i telefon su bili prijavljeni na Dojkića, koji je 2001. bio u SAD-u, pa je imao broj socijalnog osiguranja, a on je plaćao i režije. Stanarinu je pokrivao židovski odvjetnik Yoram Ginach", a kasnije mu je Sanader rekao kako ima poznanika koji mu može riješiti radnu vizu u Americi, a ispostavilo se da je to Robert Ježić.

“Ti ćeš pomoći oko osnivanja, pronaći prostor za tvrtku, naći računovodstvo i riješiti papire. Primat ćeš plaću, a opet ćeš imati dovoljno vremena za sebe i glumu. Na taj način ćemo riješiti tvoju radnu vizu”, navodno mu je kazao Ježić, a prenosi net.hr.

Nakon prekida i poslovnih makinacija kazališni i filmski glumac Andrej Dojkić u rujnu je 2017. godine sa djevojkom, Dubrovkinjom Ines Cvjetović, dobio kćer Nicole. Nekoliko mjeseci su tajili da su postali roditelji, a onda su krajem prosinca na društvenim mrežama objavili fotografiju s curicom.

Na poslovnom planu je također bilo uspjeha. Glumio je u seriji 'Čista ljubav', a utjelovio je i ulogu mađarskog nogometaša, koji je 1944. završio u logoru Kecskemet, Laszla Horvatha u filmu 'The Match' redatelja Jakova Sedlara. Zbog te je uloge Dojkić izgubio 15 kilograma pridržavajući se stroge prehrane i vježbanja. 

Ivo Sanader na utakmici Hrvatska-Nigerija DURE SE Top News Posljednje Ivino pismo: "Nadam se da Vas neće ignorirati"

Ogorčen je pričama da mu je Sanader plaćao stan i školovanje u Americi.

- Petra i ja živjeli smo u unajmljenom jednosobnom stanu u newyorškom kvartu East Villageu. Najam smo plaćali popola - rekao je za Večernji list Dojkić. Demantirao je i da je od vlasnika Diokija Roberta Ježića po nalogu Sanadera dobio 100.000 dolara. Kaže da Ježića nikada nije upoznao te da bi s ‘tim novcima našao načina da i ostane u SAD-u’. 

Četverosobni stan od 100 kvadrata na zagrebačkom Bijeniku, kaže, kupio je pomoću 169.000 eura koji mu je otac darovao, a BMW 320 vrijedan 22.000 eura ušteđenim novcem. Odbija tvrdnje da je ikada uživao povlašten tretman.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jozojozo 11:41 12.Travanj 2019.

    Mala đubretara bi van iz očeve sjene, a u Ameriku ode sa očevim/našim novcima?! Mamu vam lopovsku je.em!!!!

  • BESTpartizan 17:45 11.Travanj 2019.

    hdzovci sve mogu