Top News
1973 prikaza

Policija privela Sanadera i odvela ga u Remetinec

Ivo Sanader u pratnji policije odlazi u zatvor Remetinec
1/13
Robert Anic/PIXSELL
Nakon kazne veće od pet godina Sanader je prebačen u Remetinec

Ivo Sanader pravomoćno je, nakon razmatranja Vrhovnog suda, osuđen na kaznu veću od pet godina zatvora u slučaju Planinska.

"Na Županijski sud u Zagrebu stiglo je rješenje Vrhovnog suda u kojem nas obavještavaju da je Ivo Sanader osuđen na kaznu veću od pet godina. Procedura je sljedeća, to rješenje će se proslijediti u Remetinec, a potom će se izdati dovedbeni nalog za Sanadera kako bi ga odveli u istražni zatvor", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Ubrzo nakon toga, oko 17.20 sati, policija je došla pred njegovu kuću u Kozarčevoj i odvela ga u Remetinec. 

"Svjedoci smo još jedne sramotne epizode hrvatske pravne države jer ono što je danas bilo na Vrhovnom sudu, ako je točno što mediji izvještavaju, jer još nemamo nikakvo rješenje, to je poraz pravne države", rekla je njegova odvjetnica Jadranka Sloković. 

Ivo Sanader Cicanje love Top News Sanaderov život na visokoj nozi: To smo platili milijune

"Ovo je jedan od najglupljih i najbezveznijih predmeta za koji sam čuo, nema nikakvih dokaza. Fiolić je isto kao i Ježić, jedan svjedok koji kaže da je dolazio ovdje u ovu kuću kada je ovdje stajala policija i kontrolirala svakoga. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti i mislim da je ovo još jedna predstava za javnost uoči predsjedanja Hrvatske EU. Ostajem pri onome da je riječ o politički motiviranom progonu, nastavit ću se boriti svim sredstvima da dokažem nevinost", rekao je Sanader u pratnji odvjetnika, okupljenim novinarima ispred svoje kuće.

Nedavno je ušao u zatvor, i prolazi proceduru koja mu je jako dobro poznata s obzirom da je u zatvoru proveo tri godine. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.