Top News
9720 prikaza

Brkić ljetuje na jahti 'svog dečka' koji je probio istragu

Milijan Brkić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Zvao ga je "dečkom", onoga što je 2011. upozorio podvoditeljicu prostitutki na policijsku akciju, Vaso i on ljetuju skupa

Milijan Brkić je čovjeka koji je odao organizatorima prostitucije da su pod tajnim mjerama nazvao svojim dečkom. Ta izjava je izrečena u šali, ali je prijateljstvo s Nikolom Sulićem očito ozbiljno. Kako je svjedočio sam Sulić, poznaju se još od rata, Brkić mu je već sređivao posjet kod ministra poljoprivrede, a policija je utvrdila da su se Brkić i Sulić čuli čak 64 puta u šest mjeseci 2011. godine.

Upravo je to godina kad je Brkić kao zamjenik ravnatelja policije koordinirao akciju protiv prostitucije, a onda je Sulić upozorio jednu od organizatorica, Saru Sikirić, da promijeni broj mobitela i da policija sve skenira. Je li za mjere Brkić javio Suliću, namjerno ili slučajno, ili je to učinio netko treći, tek treba dokazati istraga. Za Brkića je prijateljstvo sa Sulićem neugodno jer je i u aferi s lažnim SMS-ovima uhićen zbog probijanja tajne istrage njegov prijatelj i kum Blaž Curić.

Jozo Brkić svjedok na suđenju 2018. Karlovačka banka Top News Vasin brat o aferi od 170 milijuna: Uvukli su me...

Pa se postavlja pitanje otkud onima oko Brkića takve važne informacije koje ne bi trebali znati. Sulić je inače trenutačno prokurist u Istarskoj pivovari, a u Tribunju, u kojemu ljetuje, smatraju ga vrlo moćnim čovjekom. Dok se bavio uvozom piva Bavaria, njegova je tvrtka bila glavni sponzor Tribunjskih utrka magaraca. Sagradio je lijepu kuću na najatraktivnijem predjelu Podvrh, ali mu je ulaz s gornje strane iz Kornatske ulice. Za tu investiciju mu je i općina prodala dio zemlje.

"Napravio je lijepu kuću, nabavio vrhunski brod. No kad ukrca ekipu i rano ujutro prođe pokraj Tribunja, s broda pojačaju Thompsona do kraja", opisuje nam Sulićevo ljetovanje njegov susjed.

Brkić, s druge strane, o Suliću ne želi pričati, osim epizode kad ga je nazvao "svojim dečkom".

"Zajedno su bili u kolovozu 2015. godine, kad je tadašnjem glavnom tajnik HDZ-a Milijanu Brkiću na Kornatima pozlilo i kad je prevezen u Opću bolnicu Šibenik", priča nam svjedok iz Tribunja.

Tu priču nam je potvrdio i još jedan Tribunjac koji zna čak i tko je Brkića u tom hitnom slučaju prevezao do bolnice. Sulićeva 15-metarska jahta Favorit 1 glasi na Istarsku pivovaru, a ime je vjerojatno dobila po imenu piva koje proizvode. Jahte tvrtki se inače ne bi trebale koristiti u privatne svrhe, osim ako je korisnik ne plati. Čini li to Sulić ili je u prekršaju, nije poznato. I kći Milijana Brkića se jedno ljeto fotografirala na jahti i to objavila na društvenim mrežama, a upućeni kažu kako je to bila upravo Sulićeva jahta.

Nikola Sulić Nikola Sulić Top News Vasin 'dečko': Proizvodi pivo i dojavljuje tajne informacije

Nakon našeg upita, Helena Brkić je ugasila cijeli profil ili ga sakrila pod drugim imenom od očiju javnosti. 
No fotografija jahte koju je objavila nedvojbeno upućuje na to da se radi o jahti tipa Skagen 50. A upravo takvu, ne baš toliko uobičajenu jahtu, koristi Sulić. Ali on ju je nedavno maknuo iz marine u Tribunju. I Brkića smo pitali ljetuje li redovno sa Sulićem i je li moguće da mu je slučajno odao informacije, ali nam nije ništa odgovorio.

Njegova povezanost sa Sulićem je očita iako je nije tako javno otkrio kao kad je uhićen njegov kum Blaž Curić, iza kojeg je Vaso odmah stao i rekao da je njegov kum, prijatelj i suborac. No Sulić ima burniji život od samozatajnog Curića. Često je viđen na raznim partyjima, a po onom što je otkrila policija, bio je i u čestim kontaktima s organizatoricom prostitucije.

Afera s Milijanom Brkićem se polako stišava, a u HDZ-u i njegove pristaše i protivnici čekaju što će pokazati rezultati istrage. Ako se dokaže da je upravo on taj koji odao informacije, politička sudbina u HDZ-u mu je zapečaćena. Ali čak i ako mu se ne uspije dokazati, njegovi protivnici ističu da je nemoguće da su istrage baš slučajno probili njegovi bliski prijatelji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.