Top News
15517 prikaza

Brutalno ubojstvo Slobinog odvjetnika potreslo regiju

Ubijeni odvjetnik Ognjanović
Instagram/PAUL VREEKER/REUTERS/PIXSELL/Screenshot
57-godišnji Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srbijanskih odvjetnika za kazneno pravo

Proteklog vikenda u Beogradu ubijen je Dragoslav Miša Ognjanović. Ovaj poznati srbijanski odvjetnik, koji je svojevremeno branio i Slobodana Miloševića, ubijen je pred ulazom u zgradu u kojoj je stanovao. U pucnjavi je ozlijeđen i njegov sin. Ognjanović je ubijen s više hitaca iz vatrenog oružja, a susjedi pričaju, kako pišu mediji, da su vidjeli muškarca odjevenog u crno sa šiltericom na glavi kako bježi s mjesta zločina. 

Njegov 27-godišnji sin Petar zadobio je ozljede šake.

57-godišnji Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srbijanskih odvjetnika za kazneno pravo. Slučajevi na kojima je radio, te optuženici koje je branio, većinom su bili istaknuti članovi srpskog podzemlja. Njegov posljednji branjenik bio je vođa "Zemunaca" Luka Bojović tj. njegova obitelj. Zastupao ih je u svojstvu oštećenih pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubojice Lukinog brata, 39-godišnjeg Nikole

U travnju ove godine za to ubojstvo i ubojstvo 29-godišnjeg Miloša Vidakovića osuđeni su Saša Cvetanović na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Miloš Delibašić, koji je optužen da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem bio organizator ove grupe, oslobođen je optužbi. 

Beogradski odvjetnik Dragoslav Ognjanović | Author: PAUL VREEKER/REUTERS/PIXSELL PAUL VREEKER/REUTERS/PIXSELL

Zastupao je i majku braće Bojovića, Anđelku, koja je privedena u Crnoj Gori i protjerana zbog nadzora kuće Ratka Koljenšića, jednog od napadača na njezina sina. Prema nekim neslužbenim informacijama, policija je prije tri godine od jednog suradnika Šaranovićeve grupe saznala da je Šaranović, kako bi se osvetio Bojovićima za ubojstvo njegovog brata Branislava, planirao i likvidaciju odvjetnika, piše Blic. 

U protekla dva mjeseca u Beogradu je ubijeno nekoliko suradnika i prijatelja Luke Bojovića. Kako pišu mediji taj rat između kriminalnih klanova Bojović - Šaranović traje već više od pet godina. U njemu je dosada stradalo puno većinom članova klanova i njihove rodbine. 

Ognjanović Bojovića brani više od 10 godina i to od njegovog prvog suđenja zbog posjedovanja nelegalnog oružja i krivotvorenih isprava u 2008. godini. U završnoj riječi tada rekao je kako je Bojović nevin jer krivotvorene dokumente nije nabavio kako bi ih koristio. Sud ga je oslobodio optužbi. 

Sretko Kalinić, Milorad Ulemek, Luka Bojović Zemunski klan Top News Krvavi mafijaški rat opet potresa regiju

Branio ga je i pred španjolskim sudom, gdje je osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora. U Srbiji mu je ipak puno bolje išlo, Bojović je oslobođen za ubojstvo i pokušaj ubojstva Branka Jeftovića Jorge, Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka koji su bili povezivani sa ubojstvom Željka Ražnatovića Arkana, Lukinog “mentora”, piše Blic.

Policija je u noći ubojstva zaustavljala sve sumnjive osobe u gradu, provjeravala im dokumente i u sklopu te akcije Vihor zatvorila sve izlaze iz grada. 

Ognjanović je bio član odvjetničkog tima koji je zastupao Slobodana Miloševića na suđenju u Haagu, zastupao je i njegovu suprugu.  Osim po svojim odvjetničkim sposobnostima i nadimkom Đavolji odvjetnik, bio je poznat i po braku sa bivšom misicom Sanjom Papić, od koje je bio stariji 23 godine i s kojom je krajem prošle godine dobio kćer. Prije nje bio je u braku sa Playboyevom zečicom Natalijom Mihić s kojom ima sina Mihaila, pišu mediji.   

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dj_hapa 07:41 25.Svibanj 2019.

    Svima ce nam biti ovako, &scaron;to je najgore. Situacija je sve gora i gora. Za dvadeset godina, imaćemo najvi&scaron;e policajaca pa onda svega drugog. *** <em><strong>Korisnika se opominje da su za reklamiranje drugih medija predviđene mogućnosti kupnje prostora za ogla&scaron;avanje ... prikaži još! na portalu Express.hr</strong></em>

  • Avatar Tamara Rogic
    pravafreundin 18:49 30.Srpanj 2018.

    jako me potreslo, stas pricati, Boli me djon za nekog odvjetnika