Top News
1539 prikaza

Davor Matijević: SDP treba jaku splitsku podružnicu

Miroslav Lelas/PIXSELL
Siguran sam da ni Peđa Grbin nije zadovoljan nacionalnim rejtingom, ali dok god je taj rejting gotovo dvostruko viši od onoga koji mi imamo u Splitu, nemam pravo glasa

Davor Matijević ima velike planove za splitski SDP. Želja mu je da stranci vrati socijaldemokratski potencijal, kao i birače te članove, a kako će to učiniti i što misli o šefu Grbinu, rekao je za Večernji list.

Dobili ste samo 308 glasova. Mnogi su napustili stranku. Može li splitski SDP opet biti jaka organizacija?

Nije bilo protukandidata, pa nije bilo ni tenzije koja bi dovela do veće izlaznosti. Moja je želja da SDP postane ponovno politička platforma preko koje će djelovati svi koji dijele socijaldemokratske vrijednosti i ne znači da trebaju biti naši članovi. Tužno je da se nekad velika stranka morala boriti za prelazak izbornog praga, ali to je posljedica grešaka koje smo radili u prošlosti. Ako hoćete, i ja sam radio neke od tih grešaka. Izvukli smo pouke, radom i zalaganjem za vrijednosti koje nas spajaju vraćamo povjerenje.

 | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL

Jeste li zadovoljni nacionalnim rejtingom SDP-a i Peđom Grbinom?

Siguran sam da ni Peđa Grbin nije zadovoljan nacionalnim rejtingom, ali dok god je taj rejting gotovo dvostruko viši od onoga koji mi imamo u Splitu, nemam pravo glasa. Sva moja energija i politička ambicija usmjereni su na splitski SDP. SDP treba jaku splitsku podružnicu i učinit ćemo sve da je ponovno dobije.

SDP je opet na vlasti u Splitu, kao partner Ivici Puljku. Ima li razlike između prvog i ovog mandata?

Naša je uloga sad formalno malo važnija, ali nemojmo se zavaravati, velika većina građana, pa i nekad naših birača, dala je podršku Ivici Puljku i mi to poštujemo. Najvažnije je da nismo tražili niti ćemo tražiti ijedno radno mjesto, poziciju u nadzornom odboru ili upravnom vijeću. Zanimali su nas projekti i mjere i na njima inzistiramo. Zasad se korektno dogovaramo. Prošla je godina izgubljena, protraćena, a o mandatu ćemo realno moći govoriti potkraj iduće godine.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 14:13 12.Prosinac 2022.

    Sdp mora biti.socijalniji i okrenut se mladim ljudima ili ce hdzenjare but dugo na vlasti