Top News
277 prikaza

Marine Le Pen u šoku! Njena kandidatkinja nosi nacističku kapu, izbacili je s izborne liste

William Cannarella/Panoramic/Bestimage
Ludivine Daoudi dobila je gotovo 20 posto glasova u prvom krugu prijevremenih parlamentarnih izbora u Francuskoj. Nakon otkrića skandala stranka Nacionalno okupljanje Marine Le Pen povukla njezinu kandidaturu

Kandidatkinja francuske krajnje desne stranke Nacionalno okupljanje neće se kandidirati u drugom krugu parlamentarnih izbora nakon što je internetom kružila fotografija na kojoj nosi nacističke odore, rekao je u utorak dužnosnik stranke.

Ludivine Daoudi, kandidatkinja u prvoj izbornoj jedinici Calvados u sjeverozapadnoj Francuskoj, dobila je gotovo 20 posto glasova u prvom krugu prijevremenih parlamentarnih izbora u Francuskoj u nedjelju, piše Politico. 

Njezina protukandidatkinja, Emma Fourreau, kandidatkinja za ljevičarsku Novu narodnu frontu, u ponedjeljak je objavila snimku zaslona na X Facebook objave s Daoudijeva računa na kojoj se vidi kako nosi dočasničku kapu Luftwaffea ukrašenu svastikom.

“Sedmog srpnja niti jedan glas za te prljave fašiste”, napisala je Fourreau.

Dužnosnik Nacionalnog skupa Philippe Chapron rekao je lokalnim medijima u utorak da Daoudi "ne poriče" da nosi nacističke simbole i da je "snimila ovu fotografiju prije nekoliko godina na sajmu oružja u Saint-Pierre-sur-Divesu".

“Doista, ona se slaže da je fotografija neukusna”, rekao je, dodavši da će njena “kandidatura danas biti povučena”.

Daoudijev izlazak iz utrke znači da će birači u 1. izbornoj jedinici Calvadosa u drugom krugu moći birati između dva kandidata: Fourreau, koja je bila druga, i favorita Joëla Bruneaua iz desničarskih Les Républicains.

U međuvremenu, kandidat Nacionalnog okupljanja u prvoj izbornoj jedinici Mayennea na sjeverozapadu Francuske izazvao je kontroverzu u ponedjeljak komentarima koji su branili stranački stav o multikulturalizmu.

Paule Veyre de Soras, koji je bio drugi s 29 posto glasova u prvom krugu, rekao je da Nacionalni skup među svojim članovima ima “Židove, Muslimane, Španjolce”.

"Imam Židova kao oftalmologa", dodala je. “I imam muslimana za zubara.”

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.