Top News
425 prikaza

Direktor FBI-a ministarstvu pravosuđa: Trump lažno optužuje!

Donald Trump
REUTERS
Trump traži istragu da ga je Obama prisluškivao u kampanji, Kongres će ga poslušati, no CIA je još u prosincu rekla da je Trump bio u vezi s Kremljom

U samo nekoliko dana zakuhala se posljednja optužba, do sada i najteža, Donalda Trumpa protiv Baracka Obame. Direktor FBI-a James Comey pozvao je američko ministarstvo pravosuđa da odbije tvrdnje američkog predsjednika da je njegov prethodnik Barack Obama naredio prisluškivanje Donalda Trumpa tijekom predizborne kampanje za predsjedničke izbore 2016.

Donald Trump Prosvjedi Top News Trump optužuje: "Obama je za sve kriv"

Comey polazi od toga da Trumpove optužbe insinuiraju da je zakon prekršio i FBI, pa zato traži i da odbijanje Trumpovih optužbi na račun Obame i FBI-a bude javno. "Koliko nisko je predsjednik Obama otišao da je tijekom najsvetijeg izbornog procesa prisluškivao moje telefone. Ovo je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) tip!", objavio je Donald Trump na, po običaju, Twitteru.

U nedjelju je Bijela kuća zatražila od Kongresa da istraži optužbe, unatoč tome što je James Clapper, Obamin direktor za nacionale obavještajne poslove, rekao da Trump za optužbe nema nikakve dokaze. Tajnik Bijele kuće za odnose s medijima Sean Spicer sve skupa je popratio neodređenim tvrdnjama da je Trumpova instrukcija Kongresu temeljena na "vrlo zabrinjavajućim izvještajima potencijalno politički motiviranih istraga pred izbore 2016.".

Desničarski i mediji bliski Trumpu u kampanju američkog predsjednika protiv bivšeg američkog predsjednika uključili su se odmah. Spicer je u ime Trumpa objavio i to da predsjednik istragu zahtijeva kao dio istrage o "ruskim aktivnostima". FBI i Kongres, naime, već neko vrijeme istražuju uplitanje Rusije u američki izbornim proces.

Vladimir Putin i Hillary Clinton Upozorenje Top News 'Rusi se u SAD-u miješaju u puno više nego u same izbore'

Svoj zaključak da je Kremlj hakerski prodro u servere Demokratske stranke kako bi podupro Trumpa, već u prosincu objavio je CIA. Predsjednik odbora za obavještajne zajednice Senata republikanac Richard Burr objavio je da će "odbor slijediti dokaze", odnosno da će slijediti Trumpov naputak o istrazi protiv Obame o navodnom prisluškivanju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.