Top News
1171 prikaza

Diskurs avlije: ‘Šala’ Nenada Bakića je kost za glodanje

Borna Filić/PIXSELL
Mučno je njegovu šalu “kopipejstati”, a kamoli izgovoriti. Ovakav diskurs avlije, nažalost, zabavlja mnoge, hrani ih u ovoj gladnoj godini neizvjesnosti i straha...

Matematičar Nenad Bakić je na svojem Facebook profilu objavio, kaže, “šalu” o tome da “mnoge oštromjeraše ostavljaju supruge”. Nije trač, kaže, nego “sociologija”, i vjeruje da “žene skuže kad im muževi skrenu”. Zna za dva slučaja na samom vrhu oštromjeraške hijerarhije, i za još jednog, “koji je prije pola godine reklamirao svoju romantičnu vezu, ali su sve objave nestale nakon što se opet u jesen aktivirao u zastrašivanju”. Mučno je ovo i “kopipejstati”, a kamoli izgovoriti. Ovakav diskurs avlije, nažalost, zabavlja mnoge, hrani ih u ovoj gladnoj godini neizvjesnosti i straha, baca im kost koju će glodati. Hoćemo li tako odgajati mlade, i društvo u cijelosti - da ih “zabavljamo” sa znanstvenicima koji su “skrenuli” pa ih i vlastite žene napuštaju, a koji drukčije razmišljaju? U kombinaciji s politikom i predizbornom epidemiologijom, s mjerama koje su doista skretale s uma kad je kome i kako trebalo - katastrofa. “Nisam ginekolog, ali mogu pogledati”, kaže uistinu jedna smiješna, skoro već narodna. I koja je otišla predaleko. 


Svi su postali oni koji “mogu pogledati”, bilo da je riječ o epidemiologiji, liječenju COVID-a, virusu, cjepivima... Povjerenje ljudi u znanost je ionako malo i svak’ misli da zna bolje od onoga ili one koji su se za to godinama školovali. Neće nas spasiti cjepivo, nego dovoljna procijepljenost - postojanje samog cjepiva i cijepljenje od 40 do 50 posto populacije neće biti dovoljno. Ljudskom je uhu svakako ugodnije čuti da je pandemiji kraj, da nas je puno preboljelo COVID pa se cijepiti treba još manji dio populacije, a i da je preboljenje bolja zaštita od cjepiva. Ako takve lijepe vijesti još začinimo odbjeglim nevjestama, eto petparačke predstave za avliju. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:22 17.Svibanj 2021.

    yo