Top News
3435 prikaza

Dokazivanje nesrazmjera imovine razvlači suđenja

PIXSELL
KRIMINOPOLIS IVANA PANDŽIĆA Uskok tvrdi da je Dragan Kovačević lukavo između dva boravka u Remetincu sklopio lažne ugovore o pozajmcama kako bi opravdao da svoju imovinu nije stekao mitom

Kako je objavio Večernji list, Uskok je otkrio da je Dragan Kovačević između dva uhićenja i boravaka iza rešetaka Remetinca agilno popunjavao rupe koje bi mogle otkriti nesrazmjer njegove imovine. Inače, uhićen je u dva navrata zbog višestrukog primanja mita u zamjenu za poslove s Janafom koji je vodio. Nesrazmjer imovine koju je utvrdio vještak za njega i obitelj je veći od 14 milijuna kuna. Ali Uskok tvrdi da je između dva remetinačka odsjedanja Kovačević antidatirao i sklopio ugovore o pozajmicama koji bi to mogli pokriti. Primjerice, otac umirovljenik mu je posudio 180.000 eura, dva ugostitelja 65.000, odnosno 95.000 eura, a Josip Klemm je potpisao da mu je dao šest milijuna kuna.

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Niti je Kovačević te navodne pozajmice vratio niti realizirao projekte. Ali u svakom slučaju će mu dobro doći za sud i priopćenja koja piše javnosti. Ukratko, Kovačević tvrdi da je nesrazmjer pogrešno izračunat i da vještak nije uzeo niz njegovih prihoda. Naručio je sam dva vještačenja koja pokazuju da nema nesrazmjera. Uskoku ne ide na ruku što je njihov vještak već pogriješio u slučaju Nadana Vidoševića. U svakom slučaju, dokazivanje nesrazmjera imovine je već razvuklo niz suđenja. A kod Kovačevića će ići posebno teško. Tako je to kad se na vrijeme ne ispitaju podrijetlo imovine i kupnja nekretnina.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 09:55 09.Listopad 2022.

    To je kapitalizam