Top News
8947 prikaza

Dujić i Sopta ko rodbina koju zoveš na pir, a moliš boga da ne dođu. Naravno da su došli

Duško Jaramaz/Pixsell
Nediljko Dujić i David Sopta su kao ona rodbina koju zoveš na pir, a moliš boga da ne dođu. Naravno, došli su. Takvi uvijek dođu. Nekim HDZ-ovim govornicima Milanović je previše na pameti

Iza 17 sati posljednji HDZ-ovci napustili su Solaris. Završio je veliki stranački sabor u Šibeniku. Živa muzika, hrana i piće za 1300 ljudi, mahanje hrvatskim zastavicama... Klasika kad je HDZ u pitanju. Ovo je deset crtica sa skupa vladajuće stranke. 

1. Moderator Suki

Dočekivao je jednog po jednog uzvanika, sa svakim stao, popričao. Samo što još izjave za Dnevnik nije davao. Zvonimir Sunara Suki diplomirao je taj posao davno ispred zagrebačkoga Saloona, nitko to ne radi bolje od njega. Kakvi moderatori, kakvi bakrači. 

 | Author:

2. Opsjednuti Milanovićem

E, da. Tako to ide kad vam je neprijatelj stalno na pameti. Najprije je gost iz Crne Gore htio zahvaliti Andreju Plenkoviću, ali jao, pobjeglo mu je...

- Najprije hvala Zoranu Milanoviću za sve što čini...

- Plenkoviću, Plenkoviću - stali su vikati iz publike. 

Umalo je Crnogorac u zemlju propao. 

No ubrzo je i stari HDZ-ovac Petry obećao:

"Zorane, imat ćeš definitivno najbolji rezultat u Ličko-senjskoj...".

Ovaj, Dragane. 

3. Sopta i Dujić u magarećoj klupi

Čovjek bi od njih, 'old school' HDZ-ovaca očekivao da znaju kako to ide. Doduše, nisu se približavali Andreju Plenkoviću da ih ne bi tko slučajno uslikao s njim. No Nediljko Dujić uredno se pojavio na HDZ-ovu skupu s akreditacijom, kao da je najpravedniji među njima iako svaki dan iskrsne neko novo poglavlje afere Nakaze. U međuvremenu, 24sata su objavila kako su njegove Hrvatske šume milijunski posao prikupljanja žireva dale čovjeku kojeg država tuži za prevaru. 

 | Author:

Nije ni čudo da je Dujić završio u stražnjim redovima, u magarećoj klupi. A odmah do njega - David Sopta. Čovjek kojem u Jadroliniji svakih par dana padaju rampe, nakon što je ona s trajekta Lastovo, teška nekoliko tona, ubila trojicu mornara prošlog ljeta. Dujić i Sopta su kao ona rodbina koju zoveš na pir, a moliš boga da ne dođu. Naravno, došli su. Takvi uvijek dođu. 

4. Erlić od ministra do gradonačelnika Zadra? Butković?

A čujte, politika ne pita, rekao je ministar Šime Erlić na pitanje novinarke Nove TV jesu li točne špekulacije o njemu kao budućem kandidatu za gradonačelnika Zadra. Ni ministar Oleg Butković nije bio ništa određeniji, njega se spominje kao kandidata za župana Primorsko-goranske županije. Netko zločest bi zaključio da je to elegantan način Plenkovića da ih se riješi. 

 | Author:

5. Primorac vraća bistu

Bista Franje Tuđmana koja uvijek putuje na sabore HDZ-a bila je i u Šibeniku. 

- Vratit ću tu bistu na mjesto gdje pripada, na Pantovčak! - vikao je Dragan Primorac i nekako usiljeno podizao desnu šaku. 

 | Author:

Nije izgledao preuvjerljivo. U anketama uopće ne stoji dobro i to je loša vijest za HDZ. 

6. Eye of the tiger

Opet Rocky za Plenkovića, stisnute šake. Govor uz Tuđmanovu bistu i puno previše Milanovića u toj priči. Andrej Plenković ovog časa ima komotnu situaciju u Saboru i Vladi čak i nakon raspada Domovinskog pokreta. Kao da ima nešto čarobno u tom "tigrovome oku" pa ga nijedna afera - ni ona Jadrolinija, kao ni ovaj cirkus s Dujićem - uopće ne dotakne. Barem što se njegove popularnosti tiče. Kao što kažu stihovi iz "Tigrovog oka": 
"Uzdiže se, ravno do vrha
Imao hrabrosti, dobio slavu
Prešao sam dug put, sada neću stati"

 | Author:

7. Ovaj put bez Karamarka

Nezadovoljni zbog cijene smještaja od 160 eura, koju je trebalo platiti iz svog džepa, neki nisu niti došli na sabor u Solaris. Ranije su taj iznos plaćale gradske organizacije. Kamere nisu snimile niti Tomislava Karamarka, koji je prošli put srdačno pozdravio Andreja Plenkovića na saboru u Zagrebu. Čini se da ga nije bilo u Šibeniku.  

8. Šef HNS-a na Saboru HDZ-a

Miješanje politike u sport je, naravno, strogo zabranjeno. Ali to je samo na papiru, šef HNS-a Marijan Kustić bio je u Šibeniku skupa s Dubravkom Šimencom. Bio je tu naravno i nekadašnji šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić, Šibenik je njegov teren. 

 | Author:

9. HDZ-u je Dalmacija ključna, zato Sabor u Šibeniku

Šibenski Solaris izabran je za mjesto 21. općeg sabora HDZ-a i iz simboličkih razloga. Naime, HDZ je na prošlim izborima osvojio grad, ali izgubio županiju. Bez barem 7-8 mandata u Zadru, Šibeniku, Splitu... HDZ ne može doći do više od 60 koliko mu obično treba da, s partnerima, oformi Vladu. Dalmacija je ključna, donosi ogroman broj mandata. 

10. Prvi red uz Plenkovića

Mjesto za Dragana Čovića, šefa HDZ-a BiH našlo se uz Andreja Plenkovića. Bili su tu odmah uz njega ministri Tomo Medved, Obuljen Koržinek, Božinović, Reiner....

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.