Top News
2443 prikaza

Dujići, jedna od 200 obitelji kako ih je zamislio Tuđman i najguglanija riječ 'Nakaze'

Screenshot RTL
Oni su posvuda: na vlasti, u HDZ-u, državnom odvjetništvu, Hrvatskim šumama... Obitelj Dujić iz šibenskoga kraja postala je simbol nepotizma i smiješne, da ne kažemo nakazne strukture hrvatske države

Hrvatskom treba vladati 200 obitelji, citat je koji se odvajkada pripisuje Franji Tuđmanu makar je nemoguće naći točan trenutak kad je to "Ćaća" izgovorio, u kojim okolnostima. No najnovija zbivanja u šibenskome kraju daju povoda onima koji nisu fanovi prvog hrvatskog predsjednika da se narugaju Dujićima, kako bi rekli zlobnici, simbolu hadezeovštine u šibenskome kraju i tipičnoj 'klub 200' familiji.

Oni su oduvijek prvi u svemu. E, to bi već bio točan citat kako su malo čudnu, ali bogatu i moćnu obitelj Dujić iz Ićeva kod Skradina doživljavali u šibenskome kraju, pa i u policijskoj postaji Šibenik gdje je jedna policajka na bolovanju jer se usudila prijaviti kćer moćnog lokalnog HDZ-ovca. Tako su policajki, off the record, govorili u postaji odgovarajući je da podnese prijavu protiv Anne Dujić jer ju dobro nije pokupila autom u onome metežu oko požara.

Ignorirala je njezina uputstva i još je pri tom javno vrijeđala da bi prije koji dan šibensko državno odvjetništvo zaključilo kako, eto, nema elemenata za podizanje kaznene prijave. Unatoč videosnimci, jednoj od onih za koju vam bude neugodno kad vidite ponašanje osobe na njoj. Ah, ti Dujići. 

 | Author:

Tu se morao uključiti Ivan Turudić i glavno državno odvjetništvo, kojem ionako vele da je privjesak HDZ-a, pa  predmet dodijeliti nekom drugome, izvan Šibenika, jer pri odluci nisu vodili računa da u šibenskom državnome odvjetništvu radi, jel'te, sestra Anne Dujić.   

Nediljko Dujić je, naravno, ćaća. Glava obitelji, bivši gradonačelnik Skradina i bivši šef Hrvatskih šuma. Nikad šume nisu bile tako zelene kao kad je šef bio Nediljko. Sudska presuda je tu, kao kod svakog pravog glavešine jedne od 200 obitelji koji drži do sebe, osuđen je na šest mjeseci uvjetno zbog zloporabe položaja i ovlasti. Ima još, naravno, DORH ga je svojedobno torpedirao iz stana koji je dobio, a kako drukčije, protuzakonito, ali eto - i 16 godina kasnije Dujići su bili u poziciji da stan otkupe. Po povlaštenoj cijeni, razumije se. Pa ga kći Anna (s dva n), jel' te, iznajmljuje turistima ili kome već. Ne brinu je puno promjene zakona o iznajmljivačima. Platit će koliko treba. Država dala - država uzela. 

Anna Dujić osim što ima dva n u prezimenu, neobična je i po ponašanju ko da nije baš sva svoja usred velikog požara i to pred televizijskim kamerama. 

- Nakaze jedne! Nakaze, nakaze! - urlala je u televizijsku kameru.

- Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu, a oni ni prstom da maknu! Nakaze jedne! (...) Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em joj mater. Dabogda crkla, nakaza glupa!

Da, da. Nedovoljno za procesuiranje, kaže šibensko državno odvjetništvo... Cijeli slučaj je postao tolika pravosudna i politička sprdnja da je riječ "Nakaze" ovih dana guglanija nego išta. 

 | Author: Screenshot RTL Screenshot RTL

Inače, spomenuta sestra zove se Katarina Dujić - s jednim n -i zaposlena je u šibenskome DORH-u. To je ono koje je, potpuno neshvatljivo, dalo pozitivno mišljenje da Anna Dujić može kupiti stan iz kojeg su ih trebali izbaciti 16 godina ranije. 

Tu je i treća sestra Gabrijela Dujić, ona ima lijep i ne osobito naporan posao u Hrvatskome lovačkome savezu. I još Nediljkova supruga Neda, zaposlena u javnom poduzeću Šibenskim cestama dok je suprug bio predsjednik Nadzornog odbora društva Ceste Šibenik. 

No stvari se mijenjaju otkako je izbila afera Nakaze. Naime, Dujićev kandidat, javljaju lokalni portali, izgubio je i kandidat HDZ-a za župana bit će Burićev čovjek Paško Rakić. 

Da je neka druga stranka u pitanju bio bi to jasan znak da je i središnjica Dujiću okrenula leđa, ali s Demokratskom zajednicom se nikad ne zna. Kad se ćaća najviše guši, a toliko je da za ovu državu, obično stigne HDZ-ova cisterna spasa. Kako piše jutros Telegram, Nediljko je na dan kad je bila odbačena prijava protiv Anne viđen u policijskoj postaji u Šibeniku. 

Policajka će još neko vrijeme očito biti na bolovanju.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.