Top News
348 prikaza

Pobunjenici iz HDZ-a: "Karamarko, sve si nas prodao!"

Naslovnica Expressa 29. siječnja 2016. godine
Express
Mlijan Brkić, zaslužan za sve pobjede HDZ-a u Karamarkovoj eri, nije u Vladi, kao ni Gordan Jandroković, Ivana Maletić, Tomislav Ćorić, Goran Marić, Ivan Šuker, Anja Šovagović Despot, Tomislav Čuljak...

U HDZ-u je već danima tiha misa. Nema otvorene pobune protiv Karamarka, ali nema ni izljeva oduševljenja, radosti i ljubavi prema voljenom vođi. Jednako bi prošli i da su ostali u oporbi. Svemu tome pridružila se i afera Mije Crnoje.

Naslovnica Expressa 29. siječnja 2016. godine | Author: Express Express

U Expressu otkrivamo velike detalje teškog stranačkog rata koji će potrajati sve do izbora za predsjednika stranke u svibnju.

Ministar branitelja trebao je biti Karamarkov čovjek za stranačku desnicu i braniteljsku populaciju. On je braniteljima dao odriješene ruke da si izaberu ministra. No oni su se podijelili. Jedni su bili za Crnoju, a drugi za Zvonka Milasa. Na kraju je ispao Mijo Crnoja.

“Karamarko ih na razne načine pokušava primiriti. Ne želi da mu rade ovakve skandale. Karamarko nije radikalan, samo ih želi primiriti, želi im dati do znanja da je uz njih, ali samo da mu ne rade ovakve scene u javnosti”, govori nam izvor blizak predsjedniku stranke.

Da je stranačka komunikacija s javnošću izrazito loša slažu se i u vrhu stranke te primjećuju kako nije odvojena od komunikacije s članstvom. Na kraju krajeva, Karamarkove optužbe o pokradenim mandatima izrečene su u Imotskom. One su bile upućene članovima, ali čuli su ih i predstavnici medija, a time i čitava javnost.

Drugim riječima, gradeći si rejting u stranci, Karamarko si ruši rejting u javnosti. Slična se borba vodi i u SDP-u. Stranački nezadovoljnici istakli su Zlatka Komadinu, ali čini se da će kandidata i kandidatkinja biti još. U Expressu pročitajte što govore kuloari i kakav je danas odnos snaga među njima.

Express je na kioscima u petak.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.