Top News
117 prikaza

Ekstremisti u Siriji ubili zloglasnog generala Hoseina Hamedanija

Hosein Hamedani
Liveleak
Hamedanija su ubili teroristi Daeša, stoji u priopćenju na portalu Čuvara revolucije

General i visoki zapovjednik iranskih Čuvara revolucije Hosein Hamedani ubijen je u Siriji gdje je, na području Alepa bio savjetnik vojske predsjednika Bašara al-Asada. 

Hamedanija su ubili teroristi Daeša, stoji u priopćenju na portalu Čuvara revolucije. Teroristi Daeša su ekstremistička sunitska skupina islamske države.

General Hamedani poznat je po brutalnom gušenju prosvjeda protiv iranskog predsjednika 2009. godine, a zbog zločina prijetio mu je međunarodni progon, kojeg je s još nekoliko zemalja pokrenula Velika Britanija.

Hamedani je postao zapažen 1979. godine u vreijem pobune Kurda u Iranu, te u iransko-iračkom ratu kada je pomogao u suzbijanju kurdske pobune.

U Iranskom Kurdistanu Mohammad Ali Jafari imenovao ga je zamjenikom zapovjednika Čuvara revolucije 2005. godine i zajedno su izrađivali planove kako će suzbiti bilo kakav pokušaj "baršunaste revolucije" u Iranu. 

Hamedani je kontinuirano radio na suzbijanju antipredsjedničkih prosvjeda 2009. i 2010. godine. Na listi traženih zločinaca bio je od 14. travanja 2011. godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.