Top News
12120 prikaza

Facebook ratnik Milanović voli vikende i 'budi se' iza 14 sati

1/3
Robert Anić/PIXSELL
Zoran Milanović jaše na krilima lajkova i novih fanova, a streloviti rast krenuo je od 25. ožujka, kad su počeli i žestoki obračuni u koje je uključio Milorada Pupovca

Brojke su jasne, svi sukobi, svađe i čašćenje raznim epitetima predsjedniku Zoranu Milanoviću uopće nisu naškodili. Od sredine ožujka imao je rast broja fanova na svom Facebooku kakav bi poželio svaki influencer koji se muči s raznim sponzoriranim objavama i postovima te pažljivim fotošopiranjem slika. Milanović je prije mjesec dana prebacio 96.000 fanova, streloviti rast krenuo je od 25. ožujka, kad su počeli i žestoki obračuni u koje je uključio Milorada Pupovca. Početkom tjedna bio je na 109.620 fanova, odnosno u dva tjedna mu je broj fanova skočio za 15 posto. 

 | Author: Damir Senčar/HINA/POOL/PIXSELL Damir Senčar/HINA/POOL/PIXSELL

Brojke pokazuju da u zadnjih mjesec dana Milanović objavljuje oko 0,6 postova na dan, odnosno svaki drugi dan nešto učita, a najaktivniji je bio između 25. i 29. ožujka. Zanimljivo, dok mnogi koriste vikend za odmor, on je upravo u te dane najaktivniji, pa je u proteklih mjesec dana imao najviše postova u subotu i nedjelju, njih 10. Kako se čini, Milanović u zadnjih mjesec dana ne voli biti aktivan na mrežama prije podne i u svoje obračune statusima najčešće kreće iza 14 sati. Slično je i u proteklih šest mjeseci, a statistika pokazuje da je srijedom i četvrtkom bio nešto ranije aktivan pa je objavljivao postove i već iza 10 sati.

 | Author: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL

Najpopularniji post bio je onaj u kojem je komentirao navode o tome da su u HDZ-u raspravljali o njegovu opozivu pa je Plenkoviću poručio da bude hrabar barem jednom u životu i pokrene opoziv. Taj je post skupio najviše lajkova, ali i najviše komentara i dijeljenja, a to mu je ujedno i najpopularniji post u proteklih šest mjeseci s više od 25.000 reakcija. Sport mu baš i ne prolazi, pa je čestitka Igoru Bišćanu i mladim nogometašima prošla najslabije po pitanju komentara sa samo 149 reakcija. “Fajterski”, populistički istupi, zbog kojih ga analitičari uspoređuju s Donaldom Trumpom, Milanoviću u narodu donose popularnost kakvu je kao premijer mogao samo sanjati. To se vidi i u posljednjim istraživanjima CRO Demoskopa za RTL, gdje “šiša” Plenkovića za više od pet posto kao najpozitivniji političar. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • listovača 06:23 16.Travanj 2021.

    Pitanje za novinara: donosiš li mu svaki vikend kavu poslije ustajanja?

  • 53andrej53 20:29 15.Travanj 2021.

    Vidi junaka,mlati praznu slamu i skuplja lajkove...covjek nema nikakve ovlasti i jedino mu to ostaje,nista drugaciji od klinca youtubera....

  • Avatar film
    film 20:24 15.Travanj 2021.

    uživam kad krene brat udbaš na brata udbaša...