Top News
5783 prikaza

Gadljivo je da se Žalac uspoređuje sa žrtvama silovanja

Gabrijela Žalac
Patrik Macek (PIXSELL)
Privilegirana Vinkovčanka koju nećemo pamtiti po borbi za zlostavljane žene uspjela je sebe predstaviti kao žrtvu

"Osjećam se kao silovana žena ostavljena na ulici, u blatu", to su, kako kaže izvor iz HDZ-a, bile riječi Gabrijele Žalac nakon što joj je Andrej Plenković priopćio da više nije ministrica.

Žena koja je vozila bez vozačke i autom udarila dijete, koja skriva Mercedes po dvorištima svoje obitelji i koja iza sebe i u svom bivšem ministarstvu ostavlja cijeli niz sumnjivih natječaja i onih koji su na tim natječajima dobivali hrpu novca sebe je uspjela usporediti sa silovanima ženama. A gospođo Žalac, ponekad je zaista bolje šutjeti.

Andrej Plenković i Gabrijela Žalac Upomoć tata! Top News "Plenki je Gabin politički otac, ona u njemu vidi Boga"

Naime, nijedna žena na svijetu koja zaista fizički nije bila silovana nema ama baš nikakvo pravo uspoređivati se sa silovanim ženama, kolika god bila velika njezina muka. Zadnja koja bi se s njima trebala uspoređivati je Gabrijela Žalac, privilegirana Vinkovčanka kojoj je, kad se pogleda njezin životopis, puno toga u životu išlo lako i jednostavno. Što zbog moćne obiteljske pozadine, što zbog činjenice da je članica najjače hrvatske političke stranke, Žalac je bila pošteđena mnogih 'ovozemaljskih' briga i problema s kojima se građani svaki dan susreću.

Pa žena je tri godine vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, lupila dijete i iz cijele priče izašla nedužna. Pokušajte zamisliti da se to dogodilo vama, biste li prošli 'neoštećeni. Nema šanse. 

Gabrijela Žalac | Author: Duško Jaramaz/Pixsell Duško Jaramaz/Pixsell
Potom je otkriveno da u dvorištu obiteljske kuće bivše ministrice stoji dulje vrijeme parkiran luksuzni Mercedes E klase vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja.

Na svakakve načine se pokušala opravdati, od njenih muljanja su nam uši počele krvariti, a u međuvremenu su nastavile curiti razni natječaji iz njenog ministarstva, koji su upućivali na to da su namješteni. 

Na jednom je pobijedio i vlasnik Mercedesa u njenom dvorištu. Jedan je morao biti poništen, a riječ je o onom slavnom natječaju gdje se novac nije dijelio po kriterijima kvalitete, nego po tome "tko ima najbrži prst". Neki drugi natječaji su po krajnjim rezultatima, odnosno sudeći po onome tko ih je dobio debelo sumnjivi, ali svejedno se Gabrijela Žalac osjeća kao silovana žena.

Josip Stojanović Jolly i Gabrijela Žalac Josip Stojanović Top News Jolly - dalmatinski kralj trgovine blizak ministrima

Kaže nam jedan HDZ-ovac da je istu riječ upotrijebila i Josipa Rimac kada nije ušla u Vladu. Dvije žene koje osim po aferama pamtimo i po skupim torbama sebe vide kao žrtve silovanja. I to u državi koja o zlostavljanim ženama ne vodi gotovo nikakvu brigu, u zemlji u kojoj sud kaže da je "guranje prsta u anus isto što i rukovanje" i u kojoj općenito žrtve silovanja žive pod stigmom umjesto pod zaštitom. 

Gabrijelu Žalac nećemo pamtiti po angažmanu na polju ženskih prava i zlostavljanih žena, ali je zato za sebe olako izjavila da se osjeća kao žrtva. Srećom više ne figurira kao neki faktor pa ćemo ubuduće valjda biti pošteđeni takvih gadljivih usporedbi.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Potrčalo
  Potrčalo 08:14 20.Srpanj 2019.

  Među onima koje izjavljuju da su silovane a nisu silovane

 • Avatar Huntilenna
  Huntilenna 01:33 20.Srpanj 2019.

  Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Bredhot.Com