Top News
5966 prikaza

Uz Žalac je studirala prije 20 godina, sad je HDZ izbacio

Gabrijela Žalac i Marijana Obradović (u krugu) na krštenju
Požeška biskupija
Ministrica je kuma majci petero djece, što je pijana autom oborila pješakinju, bježala, prijeti joj sud i nema više spašvanja

Jedna riječ predsjednika i ruše se jedna za drugom kompromitirane figure čim im šteta nadmaši vrijednost. Sada je to slučaj s prijateljicom Gabrijele Žalac, onom kojoj je ministrica odnedavno kuma petom djetetu.

Oduvijek su HDZ-ove stranačke elite vježbale umijeće iščitavanja u kojem smjeru idu riječi, još bolje i misli predsjednika stranke u izjavama za javnost. Zlobnici će reći onako kako se onomad iščitavalo raspoloženje druga Staljina po ovom ili onom pitanju, o ovoj ili onoj osobi.

Andrej Plenković s ministrima Zar uvijek njih!? Top News Prokletstvo HDZ-a: Kako baš njima uvijek podmeću

"Ne znam kako se to događa, ali stalno je nešto vezano za Požegu. Nisam prije imao tih saznanja. Koliko vidim, riječ je o događajima od prije barem 15-ak godina. Nemam dovoljno informacija da bih više rekao", odgovorio je Andrej Plenković kad su ga novinar u utorak pitali što planira sa stranačkim potpredsjednikom Gradskog vijeća Požege.

Igora Krizmanića vlastita je kći upravo bila optužila na Facebooku za obiteljsko nasilje, a čim je Plenković rekao što je imao, istog dana Krizmanić je "podnio ostavku na sve stranačke dužnosti, izašao iz Gradskog vijeća, Županijski odbor je prihvatio njegovu odluku i što se tiče statusa u stranci, brisan je iz stranke, dragovoljno je sam izašao iz HDZ-a ". Samo nekoliko dana poslije iz stranke je izašla Marijana Obradović. Zanimljivo, ona i ne baš dobrovoljno, ali ipak na valu političke samokritike.

"Zbog nanošenja štete ugledu stranke, zbog vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranom postupku bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stanku, što je ona i učinila u petak", priopćili su iz HDZ-a.

Gabrijela Žalac | Author: Patrik Macek/ PIXSELL Patrik Macek/ PIXSELL

Riječ je o ženi kojoj je Žalac dan nakon što je i sama automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, a i dan prije nego što se pred kamerama rasplakala zbog svoje prometne, bila krsna kuma djetetu. To dijete, pak, rođeno je sredinom prosinca 2018., a Obradović je već 30. prosinca u 18.30 u Jakšiću u Požeško-slavonskoj županiji s, kako je utvrdila policija, 1,34 promila alkohola u krvi svojim Golfom, u kojem je vozila svoje dvoje djece, naletjela na 35-godišnju pješakinju na pločniku, srušila je i pobjegla s mjesta nesreće.

Pješakinja je poslije pričala da ima rupu u sjećanju od šest i pol sati, da su je prevezli u Slavonski Brod na CT, da bi ispalo da ima "samo" potres mozga. Bila je mrkla noć, pješakinja se ničega nije sjećala uslijed udarca u glavu... I sve bi bilo dobro za Obradović da joj nije otpala registarska tablica s auta. Pa ju je policija pronašla.

"Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio", kazala je za Večernji poslije pješakinja.

Kako je Žalac bila ionako opkoljena skandalima sa svih strana (nesreća, vozačka, Mercedes, Jolly...), u stranci su počeli popuštati živci.

Andrej Plenković i Gabrijela Žalac Upomoć tata! Top News "Plenki je Gabin politički otac, ona u njemu vidi Boga"

Iz vrha HDZ-a počelo se čuti da ministrica Žalac "ne može još dugo trajati", da je "pokazala veliku nezrelost", u jednom trenutku joj je predsjednik Sabora, stranački kolega poznatog po takvom integritetu da si je odavno priskrbio nadimak "Njonjo", javno na žalopojku da joj se "podmeće", "možda iz samog HDZ-a", odrecitirao Vojka V.: " Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni..."

Plenković je, načelno, cijelo vrijeme iza ministrice Žalac, ali s Obradović se nešto počelo događati. U mjestu Jakšić, čulo se nakon prometne u kojoj je Marijana Obradović bježala automobilom, poznato je da su ona i Gabrijela Žalac zajedno studirale, što znači da su prijateljice najmanje 22 godine, te su zajedno snimljene 2017. na otvaranju Društvenog doma u Bertelovcima.

Naravno, i poslije na krstitkama, dan nakon što je automobilom na pješakinju naletjela jedna, tri mjeseca nakon što je naletjela na pješakinju i potom pobjegla druga. Jesu li dvije prijateljice i stranačke kolegice već dva desetljeća? Od petka je Obradović definitivno krenula silaznom putanjom. Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo je od PU požeško-slavonske zaustavljanje prekršajnog postupka protiv nje. Ali ne zato da bi je pustilo na miru, nego zato da protiv nje pokrene kazneni postupak.

Gabrijela Žalac | Author: Dubravka Petric (PIXSELL) Dubravka Petric (PIXSELL)

Ispalo je da je već dan nakon što je naletjela na ženu, ODO zatražilo toksikološko vještačenje Obradović, i to krvi i urina. Tek 11. ožujka ODO je od policije dobilo izvještaj u kojem su navedene "lakše tjelesne ozljede", bez medicinske dokumentacije, da je riječ o prekršaju... Ispalo je da nije baš tako i ODO sad protiv majke petero djece kreće punom silinom, tragom teških ozljeda, 1,34 promila alkohola u krvi, kaznenog djela, bijega s mjesta nesreće.

Oko Žalac odjednom sve više ljudi koji su povezani s njom redom imaju neke probleme. Suprug, prijateljica, roditelji, Jolly, neki su se prisjetili da je 2017. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac da posao u vrijednosti oko 10 milijuna kuna bez otvorenog postupka javne nabave dodijeli splitskoj zajednici ponuditelja - tvrtkama Razvojna platforma i Micro projekt, čiji je direktor i član Uprave Mladen Šimunac.

Žalac i Šimunac, u ministarstvu ne kriju, poznaju se već godinama, ali to "nije utjecalo" na odluku da se toj tvrtki dodijeli posao. Bez postupka javne nabave. Njena prijateljica sada je prva pala, prvo politički "zbog nanošenja štete ugledu stranke i neciviliziranom bježanju s mjesta nesreće" kako je rekao Željko Glavić, šef HDZ-a u Požegi.

U posljednje vrijeme iz tog kraja već su zglajzali Alojz Tomašević, koji je još uvijek župan, ali više nije u HDZ-u, on zbog obiteljskog nasilja nad suprugom, saborski zastupnik Franjo Lucić, kojemu je Plenkovićeva centrala raspustila požeški ogranak, da bi nekoliko mjeseci poslije u javnost isplivale njegove eksplicitne fotografije iz određenog hotela.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • duhizboce 21:50 25.Ožujak 2019.

    sta radi socijalno majka alkoholicara odgaja petero djece, nemoze reci da nije jer je vise puta uhvacena sa vise od jednog promila

  • BESTpartizan 18:11 24.Ožujak 2019.

    nemojte više o žalac postala je naporna