Top News
3093 prikaza

Glavaševo suđenje otkrilo je nove brutalne detalje

Pregled tjedna
1/6
express
Prema tvrdnjama Krešimira Fehira, civile su batinali bejzbol palicama i kundacima i tjerali ih da piju kiselinu iz akumulatora

Potres koji su izazvali izbori za Europski parlament, srušio je Živi zid. Stranka se raspala u roku samo jednog dana, a ciglice su se razletjele na sve strane. Svađe koje su uslijedile oko borbe za odlazak u EU parlament i plaću od oko 8.000 eura, dovele su umalo i do fizičkih sukoba, a članovi nekoć treće stranke u Hrvata ponašali su se pred kamerama poput piljarica. Međusobno su se optuživali za gramzivost, slavohlepnost, tvrdoglavost. Sve je počelo tajnim snimanjem žestoke svađe između Branimira Bunjca i Dominika Vuletića koju su iz Živog zida poslali medijima, a snimka je postala hit na društvenim mrežama:

Bunjčeve fantazije o mišjoj krvi i majmunovom bubregu

Branimir Bunjac pobornik je fake newsa, širi ih kao kugu po društvenim mrežama, a ne smeta ga ni to što ga često radi toga ismijavaju. O tome tko je Branimir Bunjac, koji je u međuvremenu izašao iz Živog zida i otišao iz Sabora pisao je i Express. Više o zanimljivoj biografiji ovog profesora povijesti koji se bavio i pisanjem horoskopa, možete pročitati ovdje.

Branimir Bunjac | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

Pernar - postao klaun kad je shvatio mase i medije

Uz Bunjca je stao i Ivan Pernar. No, on ima drugačije planove. Nakon dugo premišljanja i ucjena vodstvu stranke Ivanu Sinčiću i njegovoj supruzi Vladimiri Palfi, u četvrtak je Pernar konačno donio odluku: izlazi iz Živog zida, ali ostaje u Saboru i osniva svoju stranku koja će se zvati 'Ivan Pernar'. Kako kaže, ideju za personalizirano ime stranke nije dobio od Milana Bandića, nego mu je uzor bio slovenski političar Miro Cerar. A kako je izgledao njegov uspon na medijskoj sceni i čime se naročito 'proslavio', Express je sažeo u ovom tekstu. 

Vladimira Palfi, Ivan Sinčić i Ivan Pernar | Author: Goran Kovačić/ PIXSELL Goran Kovačić/ PIXSELL

Stranku pretvorili u bračnu ložnicu 

Nakon odlaska dva najistaknutija živozidaša, Vladimira Palfi, koju svi uspoređuju s Yoko Ono, Lennonovom suprugom koja je bila glavni krivac za raspad Beatlesa, može sad mirno nastaviti zapovijedati. No, stranka se svela na njezinog supruga i nekoliko sasvim neatraktivnih imena. O tome kako je Palfi uništila stranku možete pročitati u ovom tekstu. O tome kako je Sinčić ostao jedinac u stranci, pisali smo ovdje. 

Branimir Glavaš | Author: Davor Javorovic (PIXSELL) Davor Javorovic (PIXSELL)

Strava u garaži

Prošli tjedan nastavljeno je i suđenje saborskom zastupniku Branimiru Glavašu za zločine nad civilima u Osijeku, tijekom Domovinskog rata. Zaštićeni svjedok Krunoslav Fehir, bivši pripadnik Branimirove oružane bojne, iznio je stravične detalje smrti srpskih civila u 'garaži' koja je, prema Fehirovim riječima bila smještena nedaleko Glavaševog ureda. No, veliki obrat uslijedio je kad je Glavaš objavio da podnosi kaznenu prijavu protiv Fehira. Godine i godine suđenja još uvijek nisu rasvijetlile što se točno događalo tih ratnih devedesetih u Osijeku, a Express je o tome pisao u ovom tekstu.

Također, o detaljima smrti Osječanina Čedomira Vučkovića, jedne od žrtava koja je proživjela torturu, pisali smo ovdje.

Andrew Wakefield i Ivan Pernar | Author: Facebook Facebook
Jedna dobra i jedna loša vijest

Ovaj tjedan završio je jednom dobrom i jednom lošom vijesti. Dobra vijest je da je agencija Fitch podignula kreditni rejting s BB+ u BBB-, što znači da smo konačno ušli u društvo zemalja s investicijskim rejtingom, a posljednji put Fitch je tako ocijenio Hrvasku prije 14 godina. Loša vijest je da se i dalje po Hrvatskoj širi antivaks histerija, pa je tako u subotu 8. lipnja u Split doputovao Andrew Wakefield, liječnik kojem je oduzeta liječnička licencija i koji je veliki protivnik cijepljenja djece. Naravno, dobrodošlicu mu je poželio Ivan Pernar koji se voli baviti nadriliječništvom i tvrdi da je jedini lijek za sve bolesti - vitamin C. Tko je Andrew Wakefield možete pročitati ovdje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.