Top News
439 prikaza

Građani su jasno pokazali da žele promjene i to ohrabruje

1/2
Sandra Šimunović/PIXSELL
Uglavnom su se ostvarila predviđanja naših analitičara, kao i TV anketa, ali prave podatke tko je i koliko izgubio i tko je dobitnik ovih izbora vidjet ćemo kad se formiraju skupštine. Uglavnom, pobijedili su, zna se, birači

Dočekali smo veliko finale - konačni izbor za župane i gradonačelnike gradova širom Lijepe Naše, a s ponosom i gordošću slavili su svi i onaj pravi Dan državnosti 30 svibnja. Uglavnom su se ostvarila predviđanja naših analitičara, kao i TV anketa, ali prave podatke tko je i koliko izgubio i tko je dobitnik izbora vidjet ćemo kad se formiraju skupštine. Uglavnom, pobijedili su - zna se - birači. Građani su jasno pokazali da žele promjene, nove ljude, nove ideje i to je ono što ohrabruje za budućnost. Sve televizije su i ovaj put imale goste u studiju kao i u prvom krugu izbora. Svi su isticali veliku pobjedu Tomislava Tomaševića iz stranke Možemo! u Zagrebu, a Miroslavu Škori ostaje da bolje analizira je li baš odabrao pravu kampanju. Iako su ankete predviđale da je sigurna pobjeda Ivice Puljka u glavnom gradu ciloga svita, Splitu - to je iznenađenje. Rijeka je ostala SDP-u, HDZ je nakon godina vratio Osijek, a izgubio Vukovar, Čačić je nenadano izgubio Varaždinsku županiju i još neka iznenađenja bila su predmet rasprave. Bilo je zanimljivo slušati obraćanje vodećih ljudi stranaka HDZ-a Andreja Plenkovića, predsjednika SDP-a Peđe Grbina, Tomislava Tomaševića iz stranke Možemo! i Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta, koji su hvalili svoje rezultate. Bilo kako bilo, naše dalekovidnice su i ovaj put bile u funkciji gledatelja.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Za razliku od prvog kruga izbora, Nova TV je “Tvoje lice zvuči poznato” emitirala dan ranije. Ponovno izvrsna emisija u kojoj su kandidati dali sve od sebe. Odlična atmosfera u studiju, izvrsno pjevanje, opušteni voditelji, kao i žiri s duhovitim najavama i komentarima čine ovu emisiju posebnom i s razlogom najgledanijom. Na RTL Televiziji i dalje vrlo gledana emisija “Večera za 5 na selu”. Gledamo sudionike iz raznih mjesta širom Hrvatske vrlo dobro i pomno odabrane. Od dočeka gostiju, komentara na jelovnike prije početka večere, odlične atmosfere tijekom jela s duhovitim i zanimljivim komentarima hrane do raznih dogodovština čine ovu emisiju gledanom od prve do posljednje minute. Neki od kandidata su puni hvale, a neki kritika i prije ocjenjivanja, ali sve to je izuzetno šarmantno. Završetak večere u pravilu završava s pjesmom i - zna se - ocjenama svakog od kandidata s njihovim komentarom. RTL treba dati veću pozornost i reklamu izvrsnoj emisiji “Potraga”, u kojoj gledamo zanimljive i često aktualne priloge. Odlični reporteri i vrlo angažirana Silvana Manđušić, koja odavno važi za jednog od ponajboljih autora i urednika, često i sama radi udarne priloge. Bilo kako bilo, pohvale Silvani, svim autorima emisije i RTL-u. Sve televizije trebaju veću pozornost posvetiti izboru filmova i terminima emitiranja. Često se dogodi da bolji i prihvatljiviji film za širi krug gledatelja se emitira nakon 22 sata, a oni slabiji u središnjim terminima. Pozornost treba posvetiti i izboru filmova vikendom. Za sve filmove treba objaviti i termine repriza. Više pozornosti, posebno RTL Televizija i Nova TV, trebaju posvetiti prezentaciji svojih ostalih kanala koji često imaju vrlo zanimljive programe. U danima koji dolaze nadamo se da će nam televizije omogućiti što više ležernijih sadržaja kako bi malo relaksirali gledatelje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 23:10 03.Lipanj 2021.

    vazno da desnica slabi