Top News
2842 prikaza

Hajduković o Grbinu: 'Lider se poznaje po radu, ne tituli'

1/2
Boris Ščitar/ PIXSELL
MINI INTERVJU 'Povratak u SDP? Trenutačno ne vidim prostora za to. Generator sukoba i loše vibre još je tamo, a to je Peđa Grbin. Ako SDP riješi neke probleme, tad mogu o svemu razgovarati. '

Nakon raspada SDP-a, tzv. pobunjenici brojčano su nadjačali bivše kolege i tako postali druga po snazi parlamentarna stranka. SDP je tako istisnut na treće mjesto. Domagoj Hajduković je novi predsjednik saborskog kluba socijaldemokrata koji će tako u parlamentu parirati bivšim kolegama.  

 Tko je sad vođa oporbe u Saboru. Vi ili Peđa Grbin?
Ne patim od titula. Ona je ionako neformalna i ne dolazi po funkciji, nego ovisi o tome je li se netko nametnuo, radi li zaista i artikulira ne samo stavove oporbe, nego i svih građana čiji glasovi ne reprezentiraju većinu. Puno su bitniji nečiji rad i rezultati, nego sama funkcija predsjednika nekog kluba ili stranke. Više smo fokusirani na rad, nego na kadrovska pitanja.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

Treba li Klub socijaldemokrata imati potpredsjedničko mjesto u Saboru? 
Prema nepisanim parlamentarnim uzusima, potpredsjednička mjesta u Hrvatskom saboru pripadaju dvama najbrojnijim klubovima, što znači da bi jedno trebalo pripasti i bivšim SDP-ovcima. Ne želim nista prejudicirati prije sastanka oporbe. To pitanje riješit će se u dijalogu s drugim strankama. 

Osnivate li novu stranku? I je li moguć povratak u SDP?
Osnivanje nove stranke za sada još nije došlo na dnevni red. Što se tiče mogućeg povratka u SDP, volim reći da sam otišao da se vratim, no trenutačno ne vidim prostora za to. Generator sukoba i loše vibre još je tamo, a to je Peđa Grbin. Ako SDP riješi neke probleme, tad mogu o svemu razgovarati. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:13 18.Listopad 2021.

    grbin ce unistiti sdp jedina ljevica mozemo