Top News
8102 prikaza

Pernar demonstrativno prekinuo Nedjeljom u 2

Ivan Pernar
Patrik Macek (PIXSELL)
U maniri pravog butovnika, ili pak modernog Che Guevare čijem imidžu očito teži, Pernar je otišao nezadovoljan jer ga se prekida

Ivan Pernar, gost Stankovićeve političke emisije Nedjeljom u 2, tek je 15 minuta bio pred kamerama. Naime, iziritiran onim što smatra "nedopuštanjem da završi s odgovorom na pitanje" prvo je zaprijetio da će otići ako se to nastavi, a zatim to i učinio.

Stankovićev stil razgovora nije bio ništa drugačiji s Pernarom nego s drugim gostima, pa ponašanje Ivana Pernara ostavlja dojam isforsiranog buntovništva.

Na samom početku razgovora Stanković ga je pitao zašto je Sinčić sada u sjeni, na što mu je Pernar odgovorio da je isto pitao Sinčića za njega u emisiji.

Na pitanje što se promijenilo otkako je bio gost prije pet godina, Pernar je rekao "puno".

- Promijenilo se puno toga u pet godina, sad postoji opozicija u Saboru, prije je nije bilo. Sinčić će govorit kad dođe vrijeme za to, ima i on štošta toga za reći. Govori onaj tko treba govoriti u određeno vrijeme - kazao je Pernar.

Kritizirao poreznu reformu i HRT

- Nije problem da se naše plaće zamrznu, ali je problem da se plaće političara dižu, a da se porezni teret uvećava za najslabije. Fiskalizacija je bila prihvatljiva jer je išla paralelno sa smanjenjem PDV-a. Mi smo upozoravali ugostitelje da će ih fiskalizacija dotući. Ljudi daju glas za one koji dižu poreze. Fiskalizacija je dio jedne globalne agende.- rekao je u skladu sa svojim imidžem anarhista.Smatra kako je Živi zid u svakom slučaju bliži stavovima SDP-a nego HDZ-a, koji se za njih koristi udbaškim metodama poput prijetnje Plenkovića da će ih progoniti putem putem DORH-a i HRT-a.
Pritom se osvrnuo i na hrvatsko državnu televiziju, a upravo se na tom pitanju i razgovor prekinuo jer mu "nije dopušteno da odgovara do kraja".

- HRT je partijska televizija, u službi HDZ-a. Prije izbora sve afere HDZ-a su potpuno ignorirane. HTV sustavno prikriva problem korumpiranih pravosudnih institucija. Sjećam se kad su stranački skup HDZ-a prenosili četiri sata, ni Sabor nisu toliko prenosili - zaključio je.

Osim toga, javno je priznao kako krši zakon jer "igrom slučaja ima televizor, no nikad neće plaćati pretplatu za njega, veliko propagandno zlo".

Na pitanje koje je Pernar nazvao "besmislenim", Stanković mu je "spustio" s odgovorom "nema glupih pitanja".
Stanković je nakon ustajanja njegovog gosta kojeg je i pokušao umiriti riječi "ne žestite se" samo kratko rekao "Hvala na 15-minutom gostovanju, a vi gledatelji sve zaključite sami". 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Srećko Tikvenjak
    sting 22:06 13.Studeni 2016.

    dosljedan sebi...!