Top News
1553 prikaza

Još jedna HDZ-ova sramota s direktorima na udaru DORH-a

1/2
PIXSELL
Državno odvjetništvo je odlučilo zatražiti istražni zatvor za Vladu Bagarića, umirovljenoga generala i direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe

HDZ-ova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem planirala je godinu završiti hvalospjevima. Otkako je buknula afera u Ini, Plenković i cijela stranačka mašinerija se u svakom istupu trude dokazati da je tema korupcije u Hrvatskoj zločesto potencirana. I da su upravo oni omogućili da ako korupcije ima, ona bude sankcionirana, a počinitelji progonjeni. I taman pred kraj godine, kad se Vlada hvali ulaskom u Schengen, uvođenjem eura, kad se u nacionalnom zanosu zbog nogometa obećavaju stadioni - opet skandal.

Državno odvjetništvo je odlučilo zatražiti istražni zatvor za Vladu Bagarića, umirovljenoga generala i direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe. On nije član stranke, ali kao da jest. Jer su njegove veze duboke, čak toliko da ga se nije usudio dirati ni resorni ministar Oleg Butković. Tužitelji terete Bagarića za nezakonita zapošljavanja. Koja je provodio vrlo bahato. I navodno su tek prva u nizu za koja su skupljeni dokazi. Jer iz HKZP-a kroz godine frcaju kaznene prijave, a vrh HDZ-a i najbliži premijerovi suradnici su u više navrata upozoreni što radi čovjek kojega su upravo oni postavili na plaću od 33.775 kuna. No umjesto da ozbiljno shvate upozorenja, sve su pripisali unutarnjim sukobima. A kako Bagarić ima jake lobiste, primjerice, jedan od njegovih bliskih prijatelja je i Ante Deur, omogućeno mu je da zadrži fotelju. I sad će se to obiti o glavu premijeru kao i puno puta dosad.

 | Author: PIXSELL PIXSELL

I kao što smo sigurni da će biti još s nekim direktorima i dužnosnicima kad im jednom istražitelji pokucaju na vrata. Jer do premijera koji želi kontrolirati sve zaista stižu informacije o malverzacijama. Ali on ih uglavnom ignorira dok balon ne pukne. To pokazuje da je sva ta proklamirana borba protiv korupcije u sjeni kadrovskih i stranačkih križaljki. I da se ne želi djelovati preventivno i poslati poruke da stranka neće tolerirati nikakve nepodopštine. Vlada će vjerojatno smijeniti Bagarića i ponavljati mantru da nema nedodirljivih i da ništa nisu znali.

To, naravno, nije istina. Bagarić je bio nedodirljiv i sve su znali. Prema našim saznanjima, i tužitelji su bili pod golemim pritiscima da ga se ne dira. Čak je i uz niz dokaza policija prvi put zaključila da nema ništa sporno u zapošljavanjima. Dakako, tu je i moment kako čovjek koji je odgovaran za pad dva MiG-a uopće može biti imenovan na čelo tvrtke koja se brine o sigurnosti neba. A imenovala ga je Plenkovićeva vlada.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 16:18 23.Prosinac 2022.

    Hdzovci su uništili sve