Top News
18415 prikaza

Kad muževa tvrtka dobije milijune od ženine 'firme'...

1/2
PIXSELL
Bandićeva ‘miljenica’ tvrdi kako nema pojma u čemu je problem. Optužila je Tomaševića kako ovom pričom skreće pozornost od prekršenog obećanja da neće poslovati s tvrtkama Petra Pripuza

Grad je krajem prošle godine potpisao ugovor za čuvanje praznih stanova i poslovnih prostora sa zaštitarskom tvrtkom Bilić-Erić, za što je u proračunu bilo predviđeno 6,9 milijuna kuna. Krajem srpnja stigao je račun za čuvanje tih objekata od 26,5 milijuna kuna. Suvlasnik zaštitarske tvrtke Bilić-Erić je gospodin Matija Jozić, suprug bivše pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić, jedne od najbližih suradnica preminuloga gradonačelnika Milana Bandića. Bilić-Erić za razdoblje od početka godine do 31. srpnja zaista je ispostavio oko 26,5 milijuna kuna računa za čuvanje prostora. Bilić-Erić je ispostavio 28,2 milijuna kuna faktura, a Grad je podmirio 18,774 milijuna kuna jer plaća s odgodom. Po ugovoru je Gradski ured za upravljanje imovinom mogao potrošiti za tu svrhu najviše 25 milijuna kuna, a taj iznos premašen je u pola godine. U dokumentu Grada Zagreba stoji da je novac za čuvanje bio na tri pozicije: čuvanje stanova, poslovnih prostora i čuvanje objekata/kompleksa.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Matija Habljak/PIXSELL

Na stavci “stanovi” planirano je tri milijuna kuna, a do 31. 7. 2021. primljeni su računi u iznosu 18,665 milijuna kuna. Godišnji plan je u sedam mjeseci premašen za 15,665 milijuna kuna. Na stavci “objekti/kompleksi” planirano je za čuvanje potrošiti 1,9 milijuna kuna, a primljeni su do istog datuma računi od 4,39 milijuna kuna, što znači da je potrošeno 2,49 milijuna kuna više u samo sedam mjeseci. Godišnji plan za poslovne prostore bio je dva milijuna kuna, a u sedam mjeseci primljeni su računi od 3,45 milijuna kuna, što je 1,45 milijuna kuna više. Ako se na ove iznose pridodaju računi koji su iz proračuna Grada podmireni ove godine, a Bilić-Erić je uslugu čuvanja obavio lani, iznos koji su fakturirali je 38,95 milijuna kuna, dok im je i plaćeno 29,48 milijuna kuna. Čuvano je oko 70 praznih stanova 24 sata na dan, čuvalo se i 15 poslovnih prostora 24 sata na dan da ne bi netko provalio u njih. Nije sav novac išao njima nego i partnerima, ali koliko je kome točno isplaćeno, nemoguće je vidjeti iz registra ugovora. I ovaj posljednji ugovor, koji sad spori Tomašević, dobili su krajem prošle godine sa Sokol Marićem, VG Teh Securityjem i Sigurnosti iz Osijeka. Ukupni dvogodišnji ugovor za štićenje objekata Grada i Holdinga “težak” je 127 milijuna kuna s PDV-om. Mirka Jozić optužila je Tomaševića kako ovom pričom skreće pozornost od prekršenog obećanja da neće poslovati s tvrtkama Petra Pripuza. Bilić-Erić tvrdi da su to “grube neistine te da su dobili 17,566.164 kune, i to za čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje “napuštenih stanova”. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maltinerekoh_ 10:20 25.Listopad 2021.

    Kako je žene skurila Tomašević! Moćno.

  • Avatar Tito
    Tito 09:14 25.Listopad 2021.

    To bi u Jugi riješili jedno popodne. Sve u buksu i 10 godina hlađenja.

  • tonicobra 08:46 25.Listopad 2021.

    Svi napali zenu koja ima IDEALAN BRAK: doma NE RAZGOVARA s muzem o dogadjajima na poslu!!!!!!!!!!!!