Top News
126 prikaza

Kad vlada politička bezidejnost dobro dođe bujanje nacionalnih strasti

Zlatko Lagumdžija
Anto Magzan (PIXSELL)
U novom broju tjednika Express pročitajte analizu pisca i scenarista Josipa Mlakića o bujanju nacionalnih strasti u BiH i to samo kako bi se opravdala politička bezidejnost državnih moćnika

Bosanskohercegovačko drušvo sve više podsjeća na Iskanderovu distopiju. Nacionalizam je tu 'osnovno sredstvo za rad', a mehanizam je jednostavan: djeluje na principu podizanja letvice koju, prema principu spojenih posuda prate svi akteri.

Čovićev HDZ je u komotnoj i zahvalnoj pozicji. U bošnjačkom nacionalnom korpusu postoji prividni politički pluralizam koji je zapravo najobičnija laž. S druge strane, među bosanskohercegovačkim Srbima postoji ozbiljna politička konkurencija na koju "trojnost" BiH osjetno ne utječe, jer oni imaju svoj feud, Republiku Srpsku.

U novom broju tjednika Express pročitajte analizu pisca i scenarista Josipa Mlakića o bujanju nacionalnih strasti u BiH i to samo kako bi se opravdala politička bezidejnost državnih moćnika.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.