Top News
1885 prikaza

Kako je Ramljak neuspješno spašavao TLM

Ante Ramljak
Zeljko Lukunic (PIXSELL)
Fatalna bankarica Jasmina Bilonić, koja je optužena da je s fra Šimom Nimcom potrošila milijune tuđeg novca, pomagala je Igoru Šamisu u preuzimanju TLM-a, kamo ga je navodno doveo Ante Ramljak

Ante Ramljak je javnosti plasirao samo odabrane detalje svoje biografije, preskačući neslavnu epizodu spašavanja TLM-a, piše šibenski portal Tris.

Portal navodi da je Ramljak u akciji spašavanja šibenskog TLM-a bio dvaput. Prvi put ga je tamo doveo bivši vlasnik TLM-a Loran Pejčinoski.     

Ramljak je bio konzultant uprave koji je navodno Pejčinoskom trebao pomoći u dobivanju kredita. Krajem 2016. godine trebao je preuzeti vođenje tvrtke, no u TLM-u su ocijenili da za to nemaju više novca pa je stvar propala. Uskoro je u TLM došao novi vlasnik, Rus.

- Ramljak je opet, piše Tris, došao u TLM s Igorom Šamisom, ruskim biznismenom koji je u Hrvatsku stigao preko najpoznatije hrvatske bankarice, fatalne Jasmine Bilonić, koja je optužena da je s fra Šimom Nimcom potrošila milijune tuđeg novca...

Ante Ramljak i fatalna bankarica | Author: PIXSELL PIXSELL

Igor Šamis, vlasnik United Grupe u Luksemburgu i željezare Pilsen Steel u Češkoj, kupio je TLM s dugom od 53 milijuna eura, u predstečajnoj nagodbi s 580 zaposlenika. Ruski “biznismen” navodno je u Hrvatsku došao baš na Ramljakov poziv, pisao je tad Jutarnji list. Šamis je trebao spasiti TLM, no do toga nije došlo. Naprotiv. Rus nije ulagao ništa, tvornica je stajala, pa je Šamis dobio “nečasni otpust”. Predsjednik uprave Branimir Lepur prozvao ga je varalicom i izbacio iz tvornice.

Prozivali su ga da je od posrnulog TLM-a, koji je bio na koljenima, zahtijevao da mu kupi Mercedes S-klase, podjednako skupi Bentley, avionske karte za Singapur, smještaj u luksuznom resortu Dogus grupe u šibenskoj Mandalini te da mu s računa TLM-a uplaćuju mjesečno po nekoliko tisuća eura na njegove račune u Lihtenštajnu i Djevičanskim Otocima, piše portal, koji tvrdi da je TLM Ramljaku ostao dužan milijun kuna.

Nije ih uspio naplatiti.     

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.