Top News
5284 prikaza

Kod Dumbovića Uskok je samo zagrebao po površini

1/2
PIXSELL
KIMINOPOLIS U Petrinji je vladao zavjet šutnje iako su zlouporabe bila javna tajna. Tako je to u državi u kojoj i poduzetništvo i egzistencija zavise od moćnika na vlasti

Svi su ga se bojali. Odgovor je to na pitanje zašto se šutjelo o muljažama Darinka Dumbovića koje su trajale godinama u Petrinji. Tek je potres skrenuo pozornost nacionalnih medija na Banovinu i otkrio niz muljaža, a ljudi su napokon progovorili izmučeni svojim jadom. Doduše anonimno, ali jesu. Stavove “svi se boje”, “ne žele izgubiti posao”, “ne žele se miješati” čuli smo kod stanovnika mnogih manjih mjesta, ali i Zagreba za vladavine Milana Bandića. Poduzetništvo i egzistencija u Hrvatskoj još ovise o onima na vlasti. I bolje je biti uz njih. I ne zamjeriti se.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Uskok je sad krenuo u Petrinju te spremio i oca i sina Dumbovića u Remetinec. Njihov model je bio jednostavan. Podobne, paravan tvrtke dobile su posao od Grada, a onda ga prepustile sinu gradonačelnika. I tako do devet milijuna. U samo nešto više od godinu i pol, od čega su dobar dio vremena Petrinjci patili u kontejnerima zbog razrušenih domova. Sad, kad su napokon u Remetincu i nije na vlasti, za očekivati je da će istražitelji lakše dolaziti do informacija. Na kraju, u medijima je zadnjih godinu i pol objavljeno niz potencijalnih zlouporaba položaja. Za očekivati je da će Dumbovići i njihovi pomagači ostati u Remetincu te da će se proširiti istraga. Ako Uskok bude htio i mogao ići do kraja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 14:32 28.Lipanj 2022.

    Hdz jos gori