Top News
2587 prikaza

Kolinda bi htjela živjeti u La La Landu

Kolinda Grabar Kitarović
Davor Javorovic (PIXSELL)
Predsjednica naprosto ima pametnija posla od prebiranja po svakakvom smeću u njezinoj ubavoj državici

Na početku svojeg mandata predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odavala je dojam osobe koja je spremna lupiti šakom po stolu, uzburkati kolotečinu, posložiti stvari na svoje mjesto i, u najkraćem, uvesti red u državi.

Taj zanos nije je predugo držao. Tek negdje do dolaska HDZ-a na vlast. Sad se predsjednica države zalaže za drugi pristup. Za politiku netalasanja. 

Za guranje glave u pijesak. Ili kostura u ormar. Potvrdila je to dvjema bizarnim izjavama kojima je u razmaku od samo tjedan dana šokirala javnost. 

Prvo je novinarima objasnila da nije reagirala na postrojavanje ustaša i nacista na Trgu bana Jelačića u Zagrebu jer nije željela davati marginalcima pozornost koju oni priželjkuju.

“Time ne samo da se stvara dojam da je Hrvatska netolerantnija nego što jest, nego se potiče mržnja”, rekla je Grabar Kitarović.

U prijevodu: reakcijom na mržnju zapravo se potiče mržnja, a borbom protiv netolerancije stvara se dojam kako netolerancije ima puno više. 

Jer ovdje je bitan samo dojam. A zatim, predsjednica se ovoga tjedna uključila u aferu Dnevnice u Vladi i kritizirala DORH zato što se vraća u prošlost. 

“Ovo neprestano izlaženje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi eroziji povjerenja građana u političare i institucije. DORH bi se trebao baviti istragama o onome što se događa danas, a ne neprestano se vraćati godinama i godinama u prošlost”, rekla je predsjednica.

Znači, pustimo političare da kradu jer time jačamo povjerenje u njih i u institucije koje oni koriste za krađu. Bolje ugurati kosture u ormar, nego ih strpati u Remetinec

Dakle, pravimo se da crnokošuljaša nema, da nema kriminala, da nema korupcije, nema lopova, ustaša, nacista, provokatora, manipulatora... 

Da nema kršenja zakona i Ustava, da policija ne štiti fašiste u prosvjedu, a DORH zaobilazi lopove u Vladi. Kolinda bi htjela živjeti u La La Landu. Trčati po rosnim livadama dok joj vjetar šiba rumene obraze i slično. 

Ako šutimo o mržnji, antisemitizmu i napadima na manjine, možda State Department pomisli da u Hrvatskoj toga nema. 

I osim toga, što je nekoliko stotina tisuća kuna pokradenih na putnim nalozima u Vladi u usporedbi s desetinama milijardi pokradenima iz države u ovih nekoliko desetljeća? 

Pa evo, opet imamo bratstvo, jedinstvo, zajedništvo i sve. Kolinda Grabar Kitarović naprosto ima pametnija posla od prebiranja po svakakvom smeću u njezinoj ubavoj državici. 

Što više šutimo o kriminalu i nasilju u našoj zemlji, to ćemo ljepše izgledati u očima stranaca, Amerikanaca, Amnesty Internationala, Transparency Internationala...

Jednostavno, podignimo kulise u ovom našem Potemkinovu selu, maskirajmo fašiste i kamuflirajmo kriminalce, ignorirajmo stvarnost i okanimo se već jednom ćorava posla. Jer zemljom ćoravih je puno lakše vladati.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eclipse2016 17:20 14.Ožujak 2017.

    Zapravo je rekla da bi DORH trebao biti više "trendovski" orijentiran. Kao da se radi o tvornici parfema, a ne o tužiteljstvu jedne (hmm..) države. A to je tek strašno! Bit će da smo već pomalo oguglali na gluposti koje ... prikaži još! ova ispaljuje na dnevnoj bazi, pa se nitko nije pretjerano uzrujavao. Hrvati su idealan narod za vladanje...vodit ga stvarno može svatko i svašta!